HomeΚΡΗΤΗΟ νέος αερολιμένας Σητείας είναι πλέον γεγονός… και με τη “βούλα” του Υπουργού

Ο νέος αερολιμένας Σητείας είναι πλέον γεγονός… και με τη “βούλα” του Υπουργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο αγιασμός στο νέο αερολιμένα της Σητείας, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρίστου Σπίρτζη και εκπροσώπων τοπικών φορέων, όπου τελέστηκαν σήμερα με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού.

IMG_0106

Έπειτα έγινε η παρουσίαση του νέου Αεροσταθμού από τον Αερολιμενάρχη Σητείας Δημήτρη Βερύγο και το κόψιμο της κορδέλας, ενώ στη συνέχεια φυτεύτηκε ελιά, κόρη της αρχαίας Μινωικής ελιάς Καβουσίου.

IMG_0107

Ακολουθεί ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και μικρή δεξίωση.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος, ενώ νωρίτερα ο Υπουργός είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και βουλευτές, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικά το νησί.

IMG_0108

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι στην Κρήτη δεν έχουν γίνει τα έργα, που της αναλογούν και ειδικότερα στο νομό Λασιθίου.

IMG_0109

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το υπουργείο μαζί με την Περιφέρεια και τους βουλευτές του νησιού θα καταγράψουν τις ελλείψεις σε υποδομές που υπάρχουν και από κοινού θα τις δρομολογήσουν.

Ο κ. Σπίρτζης βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο αεροδρόμιο, λέγοντας ότι πρόκειται για μία δημόσια δομή, η οποία δε διαιρεί μία περιοχή, αλλά μία υποδομή που ενώνει.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, είπε ότι η Κρήτη απέκτησε μία νέα σύγχρονη πύλη εισόδου.

«Eίναι ένα έργο που θα βοηθήσει την Κρήτη, να συμπεριληφθεί και να μετατραπεί σε κέντρο των σύγχρονων διεθνών δικτύων μεταφοράς ως βασικός κόμβος στην Νοτιανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

H αναβάθμιση του τουρισμού είναι προτεραιότητα στη νέα στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης και ότι τα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στο νησί συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου Σητείας ενισχύουν την προσπάθεια αύξησης της τουριστικής κίνησης της όλο το χρόνο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση