HomeΚΡΗΤΗΣτα εγκαίνια του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για τα Υδρόβια Ζώα στο Ηράκλειο ο Παύλος Μπαριτάκης

Στα εγκαίνια του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για τα Υδρόβια Ζώα στο Ηράκλειο ο Παύλος Μπαριτάκης

Παρουσία της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα εγκαίνια του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για τα Υδρόβια Ζώα, που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Εγκαίνια, τα οποία έγιναν παρουσία της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, κ. Στέλλας Κυριακίδου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, αλλά και εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων.

Ο κ. Μπαριτάκης σε δήλωση του για την εγκαθίδρυση, τη λειτουργία του πρώτου Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τα υδρόβια ζώα που θα έχει την έδρα του στο Ηράκλειο και τη σπουδαιότητα αυτής της εξέλιξης είπε:

«Η λειτουργία πρώτου Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τα υδρόβια ζώα, που θα εδρεύει στο Ηράκλειο, αποτελεί αναμφίβολα μια επιτυχή εξέλιξη για τον τόπο μας.
Το συγκεκριμένο Κέντρο Αναφοράς, ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν στην Ευρώπη, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη στρατηγικών κατευθύνσεων για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, με πολλαπλά οφέλη για τις αρμόδιες Εθνικές Αρχές, τους παραγωγούς ιχθυοκαλλιέργειας, την ερευνητική Κοινότητα και την τοπική κοινωνία.
Είμαι βέβαιος πως, με τη συμβολή και του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο θα υπάγεται το Κέντρο Αναφοράς και μέσα από την επιστημονική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την ανάπτυξη και την εφαρμογή δεικτών παρακολούθησης της ευζωίας των υδρόβιων οργανισμών, θα έχουμε σύντομα τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση