HomeΚΡΗΤΗΝα δοθεί τρίμηνη παράταση στην εξόφληση των εισφορών των μηχανικών

Να δοθεί τρίμηνη παράταση στην εξόφληση των εισφορών των μηχανικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών αντίστοιχα, αναφορικά με τη δυνατότητα τρίμηνης παράτασης στην εξόφληση των εισφορών των μηχανικών.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Η κάλυψη των  εισφορών των μηχανικών συνδέεται άμεσα με την άσκηση του επαγγέλματος τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε συνδυασμό την καθολική ανεργία στο χώρο έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί μηχανικοί να διαγράφονται από το Τεχνικό επιμελητήριο και από το ΤΣΜΕΔΕ.

Επιπλέον, η σύνδεση της ιδιότητας του μηχανικού με την απαιτούμενη ασφαλιστική ενημερότητα ακόμα και για έργα που αφορούν την συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών έχει βάλει ταφόπλακα στο επάγγελμα του μηχανικού.

Η απώλεια της ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΤΣΜΕΔΕ οδηγεί άμεσα και σε απώλεια της δυνατότητας εργασίας. Ενώ το ασφαλιστικό ταμείο έχει κόψει την παροχή υπηρεσιών προς τον ασφαλιζόμενο, δεν τον αφήνει να εργαστεί ούτε σε ιδιωτική συναλλαγή, αν πρώτα δεν ρυθμίσει τις οφειλές του.

Επειδή, ο κλάδος των μηχανικών αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα επιβίωσης.

Παρακαλώ να εξετάσετε τη δυνατότητα τουλάχιστον τρίμηνης παράτασης, πέραν της 16ης Ιανουαρίου, για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών  και να μεριμνήσετε ώστε μην ζητείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, κατά τη διαδικασία έκδοσης έγκρισης μικρού προϋπολογισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση