HomeΚΟΣΜΟΣΠαιδιά από φυλή στην Αφρική γεννιούνται με 2 δάχτυλα στα πόδια – Πιστεύουν πως κατάγονται από πουλιά

Παιδιά από φυλή στην Αφρική γεννιούνται με 2 δάχτυλα στα πόδια – Πιστεύουν πως κατάγονται από πουλιά

Η αφρικανική φυλή πλήττεται από μια σπάνια γενετική ανωμαλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια απομονωμένη φυλή όπου τα παιδιά γεννιούνται με 2 δάχτυλα σε κάθε πόδι πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους ήταν πουλιά.

Η απομονωμένη αφρικανική φυλή πλήττεται από μια σπάνια γενετική ανωμαλία με αποτέλεσμα να έχουν μόνο δύο δάχτυλα σε κάθε πόδι. Η φυλή προσβάλλεται από μια σπάνια πάθηση που αποκαλείται «πόδι στρουθοκαμήλου».

Ο περιηγητής Drew Binsky επισκέφθηκε την περιοχή Kanyemba της Ζιμπάμπουε για να επισκεφθεί τους Vadoma και να μάθει πώς αντιμετωπίζουν την παράξενη δυσμορφία.

Έως και το 25% των παιδιών της φυλής Vadoma γεννιούνται με την πάθηση, η οποία έχει ως επίπτωση να έχουν μόνο δύο μεγάλα δάχτυλα που τείνουν να δείχνουν προς τα μέσα και να δίνουν στα πόδια τους μια εμφάνιση «νυχιού». Οι Vadoma σπάνια παντρεύονται εκτός της φυλής τους, με αποτέλεσμα η πάθηση -εκτροδακτυλία- να μεταβιβάζεται από οικογένεια σε οικογένεια.

Εκτός της φυλής, η εκτροδακτυλία είναι πολύ σπάνια, καθώς επηρεάζει λιγότερο από έναν ανά κάθε 90.000 ανθρώπους. Οι Vadoma αρνούνται τους ισχυρισμούς ότι η κατάστασή τους προκλήθηκε από «μαγεία» και υποστηρίζουν ότι «δημιουργήθηκαν έτσι από τον Θεό».

Οι θρύλοι των Vadoma λένε ότι οι πρόγονοί τους ήταν μεγάλα πουλιά που ήρθαν από έναν πλανήτη που ονομάζεται Liitolafisi και εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στους ανθρώπους. «Οι Vadoma εξακολουθούν να θεωρούνται μία από τις λίγες εναπομείνασες φυλές κυνηγών στη Ζιμπάμπουε, που ζουν σε σχετική απομόνωση και διατηρούν τις παραδόσεις τους», εξήγησε ο Drew.

newsbomb.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση