HomeHL-9Συνεχίζεται η δράση σχολείων του νομού Ηρακλείου στην Αφρική

Συνεχίζεται η δράση σχολείων του νομού Ηρακλείου στην Αφρική

Συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά αναπηρικού καροτσιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η δράση σχολείων από του νομού Ηρακλείου στην Αφρική.

Αυτή τη φορά τα σχολεία συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά αναπηρικού καροτσιού σε παιδί με κινητικά προβλήματα , σε ορφανοτροφείο της Τανζανιας.

Σε αυτή την δράση έλαβαν μέρος, το 42ο Νηπιαγωγειο Ηρακλείου, το 2ο δημοτικό Αρκαλοχωρίου, το 15ο δημοτικό Ηρακλείου και το Play & Learn της Αγάπης Λιαπάκη. Τα σχολεία, συγκέντρωσαν χρήματα, στα πλαίσια προηγούμενης δράσης, με σκοπό να βοηθήσουν ένα παιδί στην Αφρική.

Μάλιστα το αγόρι χάρηκε τόσο με αυτό το αναπάντεχο δώρο, που θέλησε να στείλει στους φίλους του στην Ελλάδα το μοναδικό του απόκτημα… ένα κοτόπουλο. 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου – Ελένη Γεωργακάκη.  Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου απέδειξαν με την πράξη τους πόσο σημαντικό είναι το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος στην καθημερινή τους ζωή.   Η προσπάθειά τους εστιάστηκε στην γνωριμία με την αφρικανική ήπειρο, στην κατανόηση της αφρικανικής  πραγματικότητας, με επίκεντρο την Τανζανία, με σκοπό να αναδείξουν τον πολιτισμό, τις συνθήκες διαβίωσης και την οικονομική κατάσταση των κατοίκων.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπούσε στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των μαθητών στις διάφορες  κοινωνικές και πολιτισμικές πραγματικότητες, καθώς επίσης και την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας απέναντι στις ανάγκες των λιγότερο ευνοημένων. Επιπλέον, η συλλογή ενός μικρού κεφαλαίου για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο προορίζονταν για ένα παιδί με κινητικά προβλήματα στην Τανζανία, αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς τους.

sxoleia-afriki

Με αυτήν την ενέργεια, οι μαθητές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς έναν συνομήλικο που αντιμετώπιζε προκλήσεις στην καθημερινή του ζωή.  Μέσω αυτής της εκπαιδευτικής προσέγγισης, οι μαθητές διαδραματίσαν ενεργό ρόλο στην προώθηση της δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής, προσφέροντας θετική συνεισφορά στον κόσμο γύρω τους μέσω της πράξης τους.  42ο Νηπιαγωγειο Ηρακλείου – Γιαννα Λουπάκη: Ήταν μεγάλη μας χαρά, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2022-23, να συμμετέχουμε μαζί με άλλα σχολεία της περιοχής μας, στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού, που αξιοποιήθηκε για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για ένα νεαρό παιδί τον Ντάνιελ, που ζει στην Τανζανία της Αφρικής. Τέτοιες δράσεις αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση των μαθητών μας και την αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου – Στέφανος Ψυλλάκης: Ακολουθώντας την δράση του προηγούμενου σχολικού έτους, όπου οι μαθητές του Σχολείου μας συγκέντρωσαν γραφική ύλη και σχολικά είδη για τους μαθητές του μη κερδοσκοπικoύ οργανισμού CR Hope foundation που εδρεύει στη Ζανζιβάρη της Τανζανιας, προχωρησαμε, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού, με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, για παιδί με κινητικά προβλήματα σε ορφανοτροφείο στην Τανζανια. Η δράση αυτή βρίσκεται στα πλαίσια του project της διαπολιτιστικής εκπαίδευσης που ακολουθεί το σχολείο μας, και αποτελεί δράση ευαισθητοποίησης για μαθητές, γονείς & εκπαιδευτικούς.

sxoleia-afriki2

Play & Learn – Αγαπη Λιαπακη: Σε συνέχεια της συνεργασίας του Play & Learn Παιδικού Σταθμού και Κέντρου Ξένων Γλωσσών με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CR Hope foundation που εδρεύει στην Ζανζιβάρη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για σχολείο της Τανζανίας. Αυτή η δράση είναι σε κατά σειρά η δεύτερη προσπάθεια βοήθειας προς την Αφρική. Η πρώτη δράση στέφθηκε με επιτυχία με την αγορά γραφικής ύλης και αναλωσίμων για το σχολείο της CR Hope τον Απρίλιο 2023. Ο εθελοντισμός και η συνεισφορά του Play & Learn θα συνεχιστεί μέσα στο Δεκέμβριο 2023 με την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για το σχολείο της CR Hope.

Διαφήμιση
Διαφήμιση