HomeΚΟΣΜΟΣΣεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Ζημιές σε κτίρια

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, στην κεντρική Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης (18/04), στην κεντρική Τουρκία.

Σύμφωνα με την AFAD, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στην επαρχία Τοκάτ, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5,99 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε, επίσης, αισθητή στην Άγκυρα, καθώς και σε άλλες πόλεις (Κορούμ, Ορντού, Κιρσεχίρ, Σαμψούντα και Καϊσερί).

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή θύματα, ωστόσο οι υλικές ζημιές είναι εμφανείς.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Τοκάτ, Νουμάν Χατίπογλου, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για πληροφορίες ότι «έχουν καταρρεύσει μερικοί μιναρέδες. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας τραυματίας» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της επαρχίας Τοκάτ δήλωσε ότι ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί φθορές, στο χωριό Μπουγκνταϊλί. «Λάβαμε πληροφορίες ότι υπήρξαν ζημιές σε κάποια σπίτια και ότι καταστράφηκαν οι μιναρέδες διαφόρων τζαμιών. Οι πολίτες μας δεν πρέπει να ανησυχούν».

Αυτή τη στιγμή, όπως μεταδίδει το Anadolu, ομάδες της AFAD και άλλων υπηρεσιών ερευνούν την κατάσταση στην περιοχή, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Εύχομαι στους πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό να είναι σύντομα καλά».

Κάτοικοι της περιοχές κατέγραψαν τη στιγμή του σεισμού, όπου φαίνεται ένα φωτιστικό να κουνιέται με ταχύτητα.

news247.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση