HomeHL-TOPΑλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα, καθώς στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές έως τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία 24 ωρών προβλέπει ο Καλλιάνος

Ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει ότι τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ τονίζει πως πρόκειται για «ένα σύστημα το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα».

«Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα», υπογράμμισε. «Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμύρες καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια»,
επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο, μέσα σε αυτό το 24ωρο (Παρασκευή – Σάββατο μεσημέρι) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος, η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία θα δεχτούν μεγάλα χιλιοστά βροχής.

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών προβλέπει ο Μαρουσάκης

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για επικίνδυνη κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών. Όπως αναφέρει, «βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει αύριο Πέμπτη την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

«Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια»
συμπλήρωσε.

«Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτά τα τμήματα που μόλις επισημάναμε βάζουμε έναν παράγοντα κινδύνου ακόμη πιο αυξημένο σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις. Εκεί δίνουμε μια παραπάνω βαρύτητα διότι οι θάλασσές μας εμφανίζονται πιο θερμές από το κανονικό της εποχής γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια και θερμότητα παραπάνω το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας».

Ο καιρός στην Κρήτη

Στην Κρήτη αναμένονται σήμερα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση