HomeHL-9Αρχαιολογική έρευνα στον Λόφο Καστέλι: Τα νέα ευρήματα αλλάζουν το «παιχνίδι»

Αρχαιολογική έρευνα στον Λόφο Καστέλι: Τα νέα ευρήματα αλλάζουν το «παιχνίδι»

Κοινωνική αντίδραση και αντιπαράθεση για τη μετατροπή σε ξενοδοχείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες εξελίξεις στον λόφο Καστέλι των Χανίων αναστατώνουν το τοπικό περιβάλλον, καθώς η αρχαιολογική έρευνα ξεκινά υπό το φως των πρόσφατων αρχαιολογικών ευρημάτων που αναδείχθηκαν. Από την πρώτη μέρα των ερευνητικών εργασιών, η ανακάλυψη αυτών των ευρημάτων έθεσε υπό αμφισβήτηση τις σχεδιαζόμενες μετατροπές των κτηρίων σε ξενοδοχεία.

Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και η πρωτοβουλία κατά της ξενοδοχοποίησης των μνημείων ενισχύθηκαν με τα νέα ευρήματα, καθώς πλέον απαιτείται η άμεση διακοπή οποιασδήποτε προσπάθειας αλλαγής χρήσης των μνημείων. Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, μάλιστα, έχει ήδη ομόφωνα αποφασίσει να υποστηρίξει τη διατήρηση της δημόσιας χρήσης των κτηρίων, όπως προβλέπεται στο υφιστάμενο πολεοδομικό σχέδιο.

Οι πρωτοβουλίες ενάντια στην ξενοδοχοποίηση των μνημείων δεν είναι νέες. Η πρωτοβουλία ενάντια στην ξενοδοχοποίηση των μνημείων στον Λόφο Καστέλι έχει ήδη καταφέρει να προβάλει την υπόθεση σε επίπεδο προβληματισμού της κοινότητας. Η πρωτοβουλία απαιτεί να πραγματοποιηθεί η ανασκαφή αποκλειστικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, χωρίς καμία εμπλοκή από εταιρείες ή ιδιώτες. Επιπλέον, καλεί τις τοπικές αρχές να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του λαού και να αποκλείσουν οποιαδήποτε εκποίηση των μνημείων.

Η προστασία του πολιτιστικού κληρονομήματος είναι ζήτημα που αφορά όλους και όλες. Οι εξελίξεις στον λόφο Καστέλι αναμένεται να συνεχίσουν να προκαλούν συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, ενώ η κοινωνία παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης.

Με πληροφορίες από το zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση