HomePost ItΈνωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου: Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου: Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση

Στις 17 Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή τους η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλούν όλους και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Απριλίου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά αναφέρουν

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου συμπαραστεκομαστε  στην πανεργατική απεργία  που έχουν εξαγγείλει Εργατικά Σωματεία, Συνδικάτα , φορείς  την Τετάρτη 17 Απρίλη 10.00  πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δίνουμε και εμείς τη μάχη  για την επιτυχία της Πανεργατικής απεργίας και καλούμε όλους τους συνταξιούχους  τους εργαζόμενους να συμμετέχουν  μαζικά  , για την διεκδίκηση, κρισίμων αιτημάτων  για τους όρους δουλειάς , αμοιβής  και ζωής των εργαζομένων των παιδιών μας .

Οι Συνταξιούχοι με παρακαταθήκη  τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις  που έγιναν το προηγούμενο διάστημα , ξεκαθάρισαν   ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω  από τις διεκδικήσεις τους , καθώς  ,μόνο στους δρόμους του αγώνα  βρίσκονται οι λύσεις για τα προβλήματα τους.

Συνεχίζουμε  και διεκδικούμε το κλεμμένο δώρο του Πάσχα  εν όψη των γιορτών , τη νομοθετική ρύθμιση  για απόδοση της 13-14 σύνταξης  σε όλους τους συνταξιούχους, καθώς και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας .

Όλες οι περικοπές και οι μειώσεις  που μας έχουν επιβληθεί  ισχύουν στο ακέραιο .

Επί πλέον μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία  σε ιδιωτικές επιχειρήσεις , ενώ οι συνταξιούχοι πληρώνουν 6% για την υγεία  και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις τους , ακόμα και οι πεθαμένοι  συνεχίζουν να πληρώνουν την εισφορά , μέσα από τις συντάξεις χηρείας .

Ληστεύουν  τις συντάξεις μας , αλλά και τους μισθούς των παιδιών μας  με την ακρίβεια την υπέρογκη φορολογία  και μας κοροϊδεύουν ότι τα δημοσιονομικά  δεν επιτρέπουν να ικανοποιηθούν τα δίκαια  αιτήματα μας

Την ίδια στιγμή  δίνουν απλόχερα για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και τους πολέμους

Αυτά που διεκδικούμε  δεν τα χρωστάμε σε κανένα  δανειστή  σε κανένα τραπεζίτη  γιατί τα πληρώσαμε με τον κόπο  μιας ζωής , για αυτό θα συνεχίσουμε να  αγωνιζόμαστε,  όποιος και αν είναι στη κυβέρνηση αφού όλες κυβερνήσεις  εφάρμοσαν και εφαρμόζουν  με ευλάβεια  τις στρατηγικές της ΕΕ  που μεταξύ άλλων προβλέπει νέα αύξηση των ορίων ηλικίας  και ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων  συστημάτων ασφάλισης.

Είναι πρόκληση των κυβερνητικών στελεχών  να εμφανίζουν τη χώρα <ως μοντέλο πρότυπο>  ενώ 1 εκατ.  Λαμβάνουν  κάτω από 650 ευρώ σύνταξη.

Απέναντι  στην αντιλαϊκή και αντισυνταξιουχική πολιτική της  κυβέρνησης  η  λύση  βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα .

Η Ένωση Συνταξιούχων  ΙΚΑ ν Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη  17 Απρίλη  10.00 πμ στη Πλατεία Ελευθερίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση