HomeHL-9Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου: Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου: Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας

Στις 13 Οκτώβρη στις 7.00μμ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων στις 13 Οκτώβρη στις 7.00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, για να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας.

Μπαίνουμε σε δράση σε μια περίοδο που τα προβλήματα γίνονται ανυπόφορα για την εργατική λαϊκή οικογένεια λόγω των αντεργατικών, αντιλαϊκών αντισυνταξιουχικών πολιτικών που η κυβέρνηση υλοποιεί.Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική δράση  του προηγούμενου διαστήματος παρά τα προβλήματα της πανδημίας παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.Η αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής που έπαιξε την υγεία του λαού στο τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων ειδικά στον τουρισμό και τις μεταφορές. Άλλωστε και από την αρχή της διαχείρισης κριτήριο δεν ήταν η υγεία του λαού, όπως υποκριτικά έλεγε η κυβέρνηση αλλά η εύρυθμη λειτουργία του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε τα αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα και υποχρεώσαμε τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα απ’ αυτά που με την βία μας αφαίρεσαν όπως: την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας, την μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, την μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 Ευρώ, καθώς την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Όλα αυτά δίχως αγωγές και δικαστήρια.

Το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας. Αυτό το ξέσπασμα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή είναι η πραγματική ετυμηγορία για να μπει ο φασισμός και οι νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ναι, μπορούμε να πιστέψουμε στη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα, στο δίκαιο των αιτημάτων μας. Αυτή η μεγάλη αλήθεια φανερώνεται κάθε φορά που ο λαός μας αποφασίζει να βγει στο προσκήνιο.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, κανένας δεν μπορεί να μας αγνοήσει και να μας σταματήσει, σε αυτόν βρίσκεται η ελπίδα να κερδίσουμε ό,τι μας αφαίρεσαν, που το πληρώσαμε με τις θυσίες μιας ζωής, αλλά και να εμποδίσουμε ό,τι θανατηφόρο μας ετοιμάζουν.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με την βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν

Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη!

Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα.
  • Πλήρη,επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιουσυστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρηεργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν ταπροηγούμενα χρόνια. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στονπληθυσμό και των ιδιωτικών ΜΕΘ.
  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρααποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
  • Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείςσυντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.
  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνουΙούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13 ης και 14 ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΚοινωνικήςΑσφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος τωνεργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων.Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνικήασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγήτων εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο τοδιάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών καιεκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού τουαπεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση