HomeCity GuideΤο παιδικό βιβλίο της Περιφέρειας Κρήτης «Το Δέντρο της Ισότητας» συνεχίζει το «ταξίδι» του

Το παιδικό βιβλίο της Περιφέρειας Κρήτης «Το Δέντρο της Ισότητας» συνεχίζει το «ταξίδι» του

Σε Ηράκλειο και Ασίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις παρουσίασης του παιδικού βιβλίου το «Δέντρο της Ισότητας» οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης, του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας και της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ.) για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των φύλων στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα, όπως προβλέπονται στο «Περιφερειακό Πρόγραμμα για την Ισότητα των Φύλων στην Κρήτη 2023-2025».

Η βιωματική-διαδραστική δράση, με τον τίτλο: «Ένα ξεχωριστό δώρο για τη μαμά μου…», με σκοπό την ανάδειξη της παιδαγωγικής αξιοποίησης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από ομάδα νηπιαγωγών Ηρακλείου που αποτελείται από τις: Άννα Στουμπίδη, Μαρία Κουφάκη, Αναστασία Νικηφορίδη (22ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου), Μαρία Περδικάκη (νηπιαγωγείο Δαφνών), Ειρήνη Ροδολάκη (74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου), Μαρία Δασκαλάκη (70ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου) και Ελένη Χανιωτάκη (57ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου). Το συντονισμό της δράσης έχει η Άννα Στουμπίδη, εκπαιδευτικός, διευθύντρια του 22ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Η μελοποίηση του τραγουδιού του παραμυθιού: «Η ευτυχία είναι ο μόνος σκοπός» πραγματοποιήθηκε από τη μουσικό και εκπαιδευτικό Ιωάννα Καλαφατάκη και τις/τους «μικρές και μικρούς μαέστρους» της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Κάτω Ασιτών.

Την αφήγηση του παραμυθιού έχουν κάνει τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Αθηνά Τριπολιτάκη, Ειρήνη Μανταδάκη, Γιώτα Περίφανου, Εύα Πολιουδάκη, Βασσάλος Γεράσιμος, υπό το συντονισμό της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Μαρία Καβάλου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 5:30-8:30μ.μ., Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 48ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Φιλικής Εταιρείας 19-23), με την υποστήριξη των 48ου και 23ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου και των 6ου, 65ου, 35ου , 2ου, 4ου και 26ου Νηπιαγωγείων Ηρακλείου.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 11:00-2:00μ.μ., Αίθουσα Ενορίας Πνευματικού Κέντρου Κάτω Ασιτών, με την υποστήριξη της Ενορίας Κάτω Ασιτών και του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Ασιτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση