HomeHL-9Οι δυνατότητες συνεργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Δήμου Ηρακλείου για την αξιοποίηση ακινήτων

Οι δυνατότητες συνεργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Δήμου Ηρακλείου για την αξιοποίηση ακινήτων

Στον Κατσαμπά, το επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Καλοκαιρινού - Αυγενάκη, φράγμα του Λαδούκου και η αξιοποίηση του Αλμυρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις δυνατότητες αξιοποίησης ελευθέρων οικοπέδων και κτηρίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην περιοχή του Κατσαμπά με στόχο την κάλυψη αναγκών της τοπικής κοινωνίας, συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.
tilediaskepsi_kalokairinou_avgenaki_1
Κατά την σύσκεψη εργασίας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τις ανάγκες που θα μπορούσαν να καλυφθούν από μια τέτοια συνεργασία. Ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του, εξέφρασε την σταθερή επιθυμία του να συμβάλει με κάθε τρόπο στην τοπική ανάπτυξη και για τη διερεύνηση των διαθέσιμων περιθωρίων, αποφασίστηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών των δυο φορέων που θα διερευνήσει αυτό το ενδεχόμενο.
Στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις ωρίμανσης των μελετών για το φράγμα του Λαδούκου, με τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για χρηματοδότηση του σημαντικού έργου, μέσα από κατάλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου. Πρόγραμμα που υπολογίζεται ότι θα ανοίξει προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2024.
Επίσης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε στην παροχή οποιασδήποτε συνδρομής – χρηματοδότησης και για την εκπόνηση των μελετών άρδευσης που θα χρειαστεί ο Δήμος Ηρακλείου, με σκοπό να αναπτύξει τα δίκτυα μεταφοράς του νερού άρδευσης που θα παράγει η μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2025.

kalokairinosΣε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για την καθοριστική, προσωπική συμβολή του στην διευθέτηση αυτών των ζητημάτων, τονίζοντας: «Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για μια ακόμη φορά με τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου. Είναι γνωστό ότι η εδραίωση συνεργειών μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της κεντρικής Διοίκησης, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι η συνεργασία μας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον συντοπίτη μας Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, αποδίδει καρπούς. Με συγκεκριμένο σχεδιασμό, σοβαρότητα και συνέπεια, συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποφέρουν πολύπλευρα οφέλη στον Δήμο μας και τους ανθρώπους του.».

avgenakis
Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά όταν η καλή συνεργασία μετουσιώνεται σε αποτελεσματικότητα με την υλοποίηση έργων προς όφελος των συμπολιτών μας. Η συνεργασία μου με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Καλοκαιρινό όπως και με όλους τους Δήμαρχους του Ηρακλείου, της Κρήτης και τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη, έχει αυτόν τον στόχο. Η δημιουργία του Αγροτικού Πολυκέντρου στον Κατσαμπά, θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη που ασχολείται με ζητήματα του πρωτογενούς τομέα να εξυπηρετείται σε ένα χώρο χωρίς να χάνει χρόνο, ενώ θα εξοικονομήσει και οικονομικούς πόρους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το δεύτερο θέμα της συζήτησής μας για το Φράγμα Λαδούκου, οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του οποίου τρέχουν και είναι δέσμευσή μου η κατασκευή του αφότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες ώστε να μπει στο αντίστοιχο πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ όταν αυτό ανοίξει. Η διαχείριση του νερού αποτελεί μείζον ζήτημα και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε πριν καταλήξει σε αξεπέραστο πρόβλημα. Έχουμε χρέος να πάρουμε μέτρα προς όφελος των αγροτών μας και το πράττουμε εκσυγχρονίζοντας το αρδευτικό μας δίκτυο».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννίδης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού, Αθανασία Αγγελάκη και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Νεκτάριος Βιδάκης και από την πλευρά του Δήμου οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης, Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανόλης Χαιρέτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση