HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ γιος της Κατερίνας Παπακώστα υποψήφιος στις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα υποψήφιος στις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ

Για ευρωβουλευτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη λίστα με τους υποψήφιους των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής είναι και ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος του απόστρατου στρατηγού, Θόδωρου Σιδηρόπουλου και της πρώην υπουργού, Κατερίνας Παπακώστα.

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής και μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις. Η Κατερίνα Παπακώστα ήταν βουλευτής της ΝΔ, επί σειρά ετών, και στη συνέχεια διετέλεσε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Δείτε την ανάρτηση στην οποία ο γιός της Κ. Σιδηρόπουλος υπογράφει ως «Απονειρευτής, ποιητής, στιχουργός»:


Η Κατερίνα Παπακώστα σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε πει για τον γιο της:

«Οι γονείς που έχουν παιδιά που είναι υγιή και στη συνέχεια κάτι συμβαίνει στη ζωή τους και ξαφνικά αλλάζουν τρόπο ζωής λόγω της αναπηρίας δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουν με πανικό και περιθωριοποίηση. Αντιθέτως, θα πρέπει να στρέψουν τα ενδιαφέροντά τους πάνω στα ενδιαφέροντα του αγαπημένου τους προσώπου. Να το ενθαρρύνουν και να το παροτρύνουν, ώστε να γίνει στόχος της ζωής τους το να κάνει πράξη τα όνειρά του, τις επιθυμίες του, που, όπως καταλαβαίνεις, μια αναπηρία τα αναστέλλει. Είμαι υπερήφανη για τον γιο μου!».

«Δεν είναι ανίκανος, απλώς δεν μπορεί να κινηθεί. Αυτό γιατί θα πρέπει να τον εμποδίσει να σπουδάσει, να γίνει επιστήμονας, να γίνει χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο; Αυτό, όμως, πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι μαζί ως οικογένεια και όχι να τον αποθαρρύνουμε ή να τον περιθωριοποιήσουμε. Το μήνυμα είναι ότι τους ανθρώπους με αναπηρία τους στηρίζουμε έμπρακτα, πράγμα που πρέπει να κάνει και η Πολιτεία σε συνεργασία με τις οικογένειες και τα σχολεία. Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και όταν είχα αναλάβει την ευθύνη του υπουργείου Υγείας είχα αναπτύξει δράση πάνω σε αυτό».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση