HomeHL-WorldΣκηνοθέτησε τον θάνατό του για να αποφύγει να πληρώσει διατροφή – Το σχέδιο δεν πήγε τόσο καλά

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να αποφύγει να πληρώσει διατροφή – Το σχέδιο δεν πήγε τόσο καλά

Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος —μεταξύ άλλων— με ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας άνδρας στο νότιο Κεντάκι των ΗΠΑ παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να αποφύγει να πληρώσει περισσότερα από 100.000 δολάρια σε οφειλόμενη διατροφή προς την πρώην σύζυγό του.

Ο 39χρονος Jesse Kipf ομολόγησε την ενοχή του στις 29 Μαρτίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για απάτη μέσω υπολογιστή και κλοπή ταυτότητας, αφού είχε πρόσβαση στο σύστημα μητρώου θανάτων της Χαβάης και εμφανίστηκε ως γιατρός από άλλη πολιτεία προκειμένου να δημιουργήσει ένα ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου για τον εαυτό του.

Σύμφωνα με την ομολογία που κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο Kipf συμπλήρωσε ένα φύλλο εργασίας πιστοποιητικού θανάτου της Χαβάης στις αρχές του 2023, ουσιαστικά ανέθεσε στον εαυτό του τον ρόλο του ιατρικού πιστοποιητή για την υπόθεση και πιστοποίησε τον δικό του θάνατο.

Στη συνέχεια, ο Kipf «διείσδυσε» στα συστήματα μητρώου θανάτων άλλων πολιτειών χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια που είχαν κλαπεί από άλλους ανθρώπους για να εισχωρήσουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, κυβερνητικά και εταιρικά δίκτυα και στη συνέχεια προσπάθησε να πουλήσει πρόσβαση στα δίκτυα αυτά σε δυνητικούς πελάτες στο διαδίκτυο.

Του κόστισε περισσότερο

«Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτησε τον θάνατό του, εν μέρει, προκειμένου να αποφύγει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του για διατροφή προς την πρώην σύζυγό του», δήλωσε η κυβέρνηση.

Αλλά το σχέδιο τελικά πήγε στραβά και ο Kipf χρωστάει τώρα περίπου 116.000 δολάρια στην πρώην σύζυγό του, μαζί με 200.000 δολάρια σε επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες που χάκαρε, σύμφωνα με τον Guardian.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών και πρόστιμο έως 500.000 δολάρια. Η δίκη του αναμένεται να γίνει στις 12 Απριλίου.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση