HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Τρεις γυναίκες διαγνώστηκαν με HIV μετά από αισθητική επέμβαση

ΗΠΑ: Τρεις γυναίκες διαγνώστηκαν με HIV μετά από αισθητική επέμβαση

Αυτή είναι η πρώτη φορά που άτομα μολύνονται από βελόνες κέντρων αισθητικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Τρεις γυναίκες διαγνώστηκαν με τον ιό HIV μετά από αισθητικές επεμβάσεις που έκαναν σε σπα αισθητικής στο Νέο Μεξικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών, οι περιπτώσεις αυτές πιστεύεται ότι είναι οι πρώτες τεκμηριωμένες, ατόμων που μολύνθηκαν από τον HIV μέσω αισθητικής επέμβασης με βελόνες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν στην έκθεσή τους που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ότι μετά από πολυετή έρευνα στο σπα αισθητικής (2018 -2023), διαπιστώθηκε ότι επαναχρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός μιας χρήσης.

Αν και η μετάδοση του HIV από μολυσμένο αίμα μέσω μη αποστειρωμένης ένεσης είναι ένας γνωστός κίνδυνος, στην έκθεση αναφέρεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται μολύνσεις από υπηρεσίες αισθητικής.

Σημειώνεται ότι πολλές δημοφιλείς κοσμητικές θεραπείες παρέχονται με βελόνες, όπως το μπότοξ και τα filler χειλιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γυναίκες μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης που λέγεται «vampire facial» η οποία περιλαμβάνει τη λήψη αίματος από τον πελάτη και στη συνέχεια τον διαχωρισμό των συστατικών του. Αφού γίνει ο διαχωρισμός του πλάσματος από το αίμα, με μικρές βελόνες αυτό εγχύεται στο πρόσωπο, προσφέροντας ανανέωση.

Η έρευνα της Υπηρεσίας Υγείας της πολιτείας του Νέου Μεξικό ξεκίνησε με επίκεντρο το εν λόγω σπα αισθητικής το καλοκαίρι του 2018, μετά από καταγγελία που ήθελε μια γυναίκα να είναι θετική στον ιό. Η 40χρονη που βρέθηκε θετική στον HIV, είπε ότι η διάγνωσή της ήρθε μετά από αισθητική επέμβαση με τη χρήση βελόνων που έκανε στο συγκεκριμένο κέντρο.

Το σπα αισθητικής έκλεισε οριστικά το 2018 ενώ ο ιδιοκτήτης κατηγορείται για άσκηση ιατρικών υπηρεσιών χωρίς άδεια.

lifo.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση