HomeΚΡΗΤΗΕπίσκεψη-ενημέρωση Περιφερειάρχη από το διοικητικό συμβούλιο του ΙΑΚΕ

Επίσκεψη-ενημέρωση Περιφερειάρχη από το διοικητικό συμβούλιο του ΙΑΚΕ

Για το 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ΙΑΚΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το διοικητικό συμβούλιο και μέλη του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσαν για το 10ο Διεθνές Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε.  που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από της 16 έως τις 19 Μαΐου 2024. Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Ινστιτούτου, Ελένη Μαράκη, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Μανώλης Μπελαδάκης ενημέρωσαν πως το κεντρικό θέμα του συνεδρίου θα είναι «Κοινωνική και Εκπαιδευτική Προσαρμοστικότητα-Μετανάστευση, ένταξη, αειφορία και ψηφιακές Τεχνολογίες».

Οι εργασίες θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των εισηγητών. Ταυτόχρονα, στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου εντάσσονται συνεδρίες παρουσίασης εισηγήσεων από απόσταση, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης και αναρτημένες ψηφιακές ανακοινώσεις. Οι κεντρικές ομιλίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά σε κοινωνικά δίκτυα σε σκοπό τη διάχυση του Συνεδρίου σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στο 10ο Διεθνές Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε. θα συμμετέχουν με 362 εργασίες 427 εισηγητές προερχόμενοι από 28 διακεκριμένα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων 9 ετών, το φετινό Συνέδριο αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάνω από 800 σύνεδροι.

Παράλληλα με το 10ο Διεθνές Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε., και εντός των εργασιών του, θα διεξαχθεί και το 34ο συνέδριο του φόρουμ ψυχολογίας της ειρήνης με θέμα: «Σύγκρουση-φυγή-μετανάστευση(Konflikt, Flucht und Migration).

Το συγκεκριμένο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική και Γερμανική γλώσσα, με τη συμμετοχή 47 καθηγητών Ψυχολογίας από Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του ΙΑΚΕ για την επίσκεψη και την ενημέρωση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση