HomeHL-9Στο Αυτόφωρο την Τρίτη ο 35χρονος για τη φωτιά στην Ιεράπετρα

Στο Αυτόφωρο την Τρίτη ο 35χρονος για τη φωτιά στην Ιεράπετρα

Έκανε καύσεις στο χωράφι του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του εισαγγελέα Λασιθίου πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο 35χρονος που ευθύνεται για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost ο 35χρονος επιχείρησε να κάψει ξερόκλαδια στο χωράφι του όμως  μια καύση δεν είχε σβήσει καλά με αποτέλεσμα η φωτιά να του… ξεφύγει και επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να καούν χιλιάδες στρέμματα και να τραυματιστούν τρία άτομα.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής κατάφερε και εντόπισε τον άνδρα και τον συνέλαβε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου τον παρέπεμψε να δικαστεί αύριο στο Τριμελές Πλημελλειοδικείο Νεάπολης και θα είναι προσωρινά κρατούμενος.

Το χρονικό της φωτιάς

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε από χαράδρα κοντά στον Μαύρο Κόλυμπο και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι τη δύση του ηλίου 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής η οποία και παρέμεινε μέχρι χθες υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει γράψει το cretapost  οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη εκκενώθηκαν το πρωί του Σαββάτου μετά από μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοί τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση