HomeHL1-Greece«Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς στις ευρωκλογές»: Τα μηνύματα Μητσοτάκη, τα εύσημα Φον ντερ Λάιεν-Βέμπερ

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς στις ευρωκλογές»: Τα μηνύματα Μητσοτάκη, τα εύσημα Φον ντερ Λάιεν-Βέμπερ

Όλα όσα έγιναν στο συνέδριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και ουσιαστικής μάχης «χωρίς πειραματισμούς» έστειλε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το 15ο Συνέδριο της ΝΔ ολοκληρώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο την Κυριακή με την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος διαμήνυσε σε όλους τους τόνους το πόσο καθοριστικές είναι οι ευρωκάλπες του Ιουνίου, υπογραμμίζοντας ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και ολόκληρη η Ευρώπη δεν έχει περιθώρια για πειραματισμούς σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση βλέπει τις ευρωεκλογές ως πολιορκητικό κριό για να κλονίσει την σταθερότητα

«Η αντιπολίτευση βλέπει αυτές τις εκλογές ως έναν πολιορκητικό κριό που θα χρησιμοποιηθεί για να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό. Και μαζί ελπίζουν, αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, να παραμορφωθεί η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες. Και σας ρωτώ: Έχουμε περιθώρια ως Ελλάδα και ως Ευρώπη σε πειραματισμούς, σε αυτή τη συγκυρία; Πόλεμος στην Ουκρανία, φωτιά των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή που… καίει, το μεταναστευτικό που ξαναζωντανεύει» είπε αναφερόμενος στην τακτική που ακολουθεί η αντιπολίτευση.

Συνέδριο ΝΔ: Μήνυμα ενότητας, αντεπίθεση στην «τοξικότητα»

Το Συνέδριο της ΝΔ εκκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με τους σύνεδρους, τα στελέχη, τους υπουργούς και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να δίνουν δυναμικό «παρών» και να στέλνουν μήνυμα ενότητας.

Η ΝΔ γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, με ένα εντυπωσιακό βίντεο-αφιέρωμα για τις στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της παράταξης και της χώρας, από τον «Εθνάρχη» Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία του την Παρασκευή, ουσιαστικά κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς τους κλίμα ακραίας τοξικότητας, ενώ προειδοποίησε αναφορικά με την ψήφο διαμαρτυρίας ή την «χαλαρή» ψήφο πως «η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα».

«Έχουμε μια εντολή, να προχωρήσουμε τολμηρά, σταθερά μπροστά, βελτιώνοντας την καθημερινή ζωή των πολιτών» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και τόνισε ότι η Ελλάδα του 2024 αρχίζει να προσεγγίζει τις χώρες της προηγμένης Ευρώπης, πριν αναφερθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στις αποδοχές του δημοσίου, αλλά και στις αυξήσεις στις συντάξεις.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην φρικτή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας σε υψηλούς τόνους πως «ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί».

Συνέδριο ΝΔ-2η ημέρα: Τα εγκωμιαστικά σχόλια Βέμπερ-Σχοινά, ομιλίες υπουργών

Κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου, παρουσία του πρωθυπουργού, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού τον οποίο ευχαρίστησε για την συνεισφορά του, λέγοντας ότι είναι από τους πλέον ισχυρούς ηγέτες των 27 της ΕΕ.

«Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και στην Αίγυπτο, πριν από μερικές εβδομάδες, με τη φίλη μας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρόεδρο της Επιτροπής, δείξατε ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ασφαλή σύνορα και να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Οι κρατικές αρχές είναι εκείνες που αποφασίζουν ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη, όχι οι λαθρέμποροι! Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στο Ζάππειο βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη η Ευρώπη «ηγεσία ικανή να βρίσκει τις λύσεις για να ξεπερνάει τις κρίσεις, όχι λόγια του αέρα και κηρύγματα μίσους», αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Το Σάββατο, τον λόγο πήραν επίσης και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης, θέτοντας τα διλλήματα και τους στόχους για την χώρα και την ΕΕ ενόψει ευρωεκλογών.

Συνέδριο ΝΔ -3η ημέρα: Η Ελλάδα «ισχυρός πυλώνα της ΕΕ και της ασφάλειας» τόνισε η Φον ντερ Λάιεν

Παρούσα στο Ζάππειο κατά την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου ήταν και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία στην ομιλία της χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ένα «ισχυρό πυλώνα της ΕΕ και της ασφάλειας», ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σημνειώνοντας προς τους σύνεδρους πως «θέλω να ξέρετε πως πρέπει να είστε περήφανοι».

«Η Ελλάδα κοίταξε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έγινε πρωτοπόρος της οικονομίας. Έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και είναι παράδειγμα στον κόσμο. Είναι το «σπίτι» κάποιων από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δώσατε περηφάνια στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη» τόνισε η επικεφαλής της Κομισιόν και εκ νέου υποψήφια Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο συνέδριο της ΝΔ μίλησε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό φάρο» την παράταξη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες της κυβέρνησης γύρω από την Άμυνα. «Η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνέβαλε με πράξεις και όχι λόγια στην κατοχύρωση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδα αναβαθμίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις κερδίζοντας τον σεβασμό όλων των χωρών» είπε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση