HomeΚΡΗΤΗΜεν. Μποκέας: «Αισθανόμαστε δέος μπροστά στην προσωπικότητα και το σθένος του ήρωα Ηρακλή Κοκκινίδη»

Μεν. Μποκέας: «Αισθανόμαστε δέος μπροστά στην προσωπικότητα και το σθένος του ήρωα Ηρακλή Κοκκινίδη»

Ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Κοινότητα Κεραμουτσίου τίμησε την μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι και συγχρόνως αισθανόμαστε δέος μπροστά στην προσωπικότητα και το σθένος αυτού του ξεχωριστού ήρωα. Ο Ηρακλής Κοκκινίδης ανήκει σε όλη την Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Η θυσία του και το μεγαλείο της ψυχής του, η αυταπάρνησή του, η ανιδιοτέλειά του αποτελούν οδηγό για όλους εμάς και ορίζει το μονοπάτι για τις μελλοντικές γενιές. Τέτοιοι αγωνιστές, τέτοιοι άνθρωποι είναι αθάνατοι! Τέτοιοι ήρωες ορίζουν το άφθαρτο και το διαχρονικό, καταργούν τη χρονικότητα, καταλύουν τους φυσικούς νόμους. Τα ίδια τα πανανθρώπινα ιδανικά και οι αξίες ταυτίζονται με το όνομά τους!» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέας στο χαιρετισμό του στην τελετή μνήμης του Ηρακλή Κοκκινίδη στο Κεραμούτσι.

kokkinidi-11

Στο Κεραμούτσι η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού της Κρητικής Επανάστασης του 1866 Ηρακλή Κοκκινίδη παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων καθώς και μελών της οικογένειας Κόκκινου.

kokkinidi-10

Στη ζωή και τους αγώνες του Ηρακλή Κοκκινίδη αναφέρθηκε με ομιλία του ο Γεώργιος Τ. Τσερεβελάκης μεταδιδάκτορας μεσαιωνικής και νέας ελληνικής φιλολογίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση