HomeΚΡΗΤΗΜ. Μποκέας: «Στα ορόσημα της ιστορίας στεκόμαστε με δέος, σεβασμό κι ευγνωμοσύνη»

Μ. Μποκέας: «Στα ορόσημα της ιστορίας στεκόμαστε με δέος, σεβασμό κι ευγνωμοσύνη»

Πλήθος κόσμου  παρακολούθησε την παρέλαση στο Γάζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ημέρα μνήμης και τιμής. Στα ορόσημα της ιστορίας στεκόμαστε με δέος, σεβασμό κι ευγνωμοσύνη. Χρέος μας να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς των ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Με υψηλό φρόνημα, όπως αυτό που όρθωσε το Μαλεβίζι, ραίνοντας με αίμα και θυσίες το μεγάλο Αγώνα.

parelasi-25i-3

Τιμής ένεκεν στην εξέδρα  των επισήμων μια κενή θέση και δυο λευκά τριαντάφυλλα στη μνήμη του Αντιπροέδρου της Κοινότητας Γαζίου που έφυγε χθες, τόσο νωρίς και τόσο απρόσμενα, από κοντά μας.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο μήνυμα του για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μαλεβιζίου κορυφώθηκαν με την παρέλαση στο κέντρο του Γαζίου, όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου χειροκρότησε το άγημα της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου, μαθητές προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη πολιτιστικών συλλόγων που παρέλασαν.

parelasi-25i-20 parelasi-25i-19 parelasi-25i-17

Νωρίτερα σήμερα, προηγήθηκε η δοξολογία στον Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γάζι, καθώς και ανάλογες τελετές και καταθέσεις στεφάνων σε Τύλισο και Κρουσώνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου για να τιμήσει την Εθνική Επέτειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση