HomeHL-TOPΜαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα – Διασωληνωμένος 74χρονος με εγκαύματα

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα – Διασωληνωμένος 74χρονος με εγκαύματα

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής-Η φωτιά καίει σε πολύ δύσβατα σημεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την περιοχή του Καλυβίτη Σχινοκαψάλων στην Ιεράπετρα Κρήτης με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται διαρκώς με μονάδες από όλο το νησί. Η φωτιά αρχικά κατευθύνθηκε προς τον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου και πλέον κατευθύνεται βόρεια και ανατολικά γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά. Τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, δύο πολίτες και δύο πυροσβέστες. Ο ένας πολίτης τραυματίας, ηλικίας 74 ετών έχει διασωληνωθεί.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το μέτωπο έχει επικεντρωθεί σε ορεινά, δύσβατα σημεία μακριά από κατοικημένες περιοχές και απειλεί δασικές εκτάσεις τόσο προς την περιοχή του Κουτσουρά αλλά και πίσω από την κορυφογραμμή που είναι ορατή από τους νότιους οικισμούς.

pirkagia-23-24

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν πολύ ισχυροί και για το λόγο αυτό τα ελικόπτερα που πετούν από το πρωί ουσιαστικά δεν μπορούν να επιχειρήσουν έχοντας κάνει μόλις μια ρίψη νερού. Σύμφωνα με το διοικητή της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Καλιοντζή δεν αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση με εναέρια μέσα και έτσι αν δεν κωπάσουν οι άνεμοι η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.

Για την κατάσβεση και εποπτεία του μετώπου έχουν επιστρατευτεί πολύ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερα από 30 οχήματα και 130Πυροσβέστες, ενώ στο σημείο βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και επιτηρούν την περιοχή με ελικόπτερο Super Puma αλλά και drone της Πυροσβεστικής.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών και κατοίκων που προσπαθούν να συνδράμουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια των αρχών.

pirkagia-ierapetra-mavros-kolimpos-9

Με εντολή του Δήμου Ιεράπετρας ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου εκκενώθηκε ενώ με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία να κατευθυνθούν ανατολικότερα προς την περιοχή του Κουτσουρά.

Πληροφορίες του Cretapost αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών.

fotia-ierapetra

Τα άλλα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου σε άλλες δύο περιοχές της Ιεράπετρας δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο με την πυρκαγιά στις Αμμουδάρες να έχει σβήσει και αυτή στις Μάλες να βρίσκεται υπό έλεγχο.

Διασωληνωμένος ο 74χρονος που τραυματίστηκε από την φωτιά στην Ιεράπετρα

Από την φωτιά έχει τραυματιστεί ένας 74χρονος ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο Μαύρο Κολύμπο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας αρχικά αποχώρησε από το σπίτι του όταν ήρθε στο κινητό του μήνυμα εκκένωσης από το 112, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στο χωριό για να προστατέψει το σπίτι του. Στην προσπάθειά του να μην περάσουν οι φλόγες στο σπίτι του ο 74χρονος που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, υπέστη εγκαύματα.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί αποφάσισαν να τον βάλουν σε ΜΕΘ καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και βρίσκεται προληπτικά διασωληνωμένος.
Με πληροφορίες από radiolasithi.gr, protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση