HomeHL-TOPΠυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Ένας εγκαυματίας και ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Ένας εγκαυματίας και ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

 Έφτασε σε σπίτια η πυρκαγιά - Επιχειρoύν δύο ελικόπτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο που ξεκίνησε κοντά στα Σχινοκάψαλα βόρεια του παραθαλάσσιου οικισμού του Μαύρου Κόλυμπου στο Δήμο Ιεράπετρας. Στο σημείο βρίσκονται περισσότερα από 30 πυροσβεστικά οχήματα και 120 πυροσβέστες, ενώ αναφέρθηκαν ζημιές σε σπίτια και ένας εγκαυματίας, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 74χρονο άνδρα που επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά , η οποία πλησίαζε το σπίτι του, υπέστη εγκαύματα κυρίως στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ. Νωρίτερα, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη.

 

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα – Απειλούνται σπίτια

Λίγο πριν τις 10 οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου με ένα σπίτι ήδη να έχει αρχίσει να καίγεται και έτσι από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας έχει δοθεί η οδηγία να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός και ο κόσμος να κινηθεί προς Κουτσουρά.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν  30 πυροσβεστικά οχήματα και 120 πυροσβέστες

και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

mavros-kolimpos-w3452-2

Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία του 112 και απεστάλησαν δύο μήνυματα στις συσκευές κινητών τηλεφώνων με την οδηγία στους κατοίκους των περιοχών Μαύρου Κολύμπου, Αχλιά, Αγιά Φωτιάς και Γαλήνης να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά. Πληροφορίες του Cretapost αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών.

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα | ΣΚΑΪ

Τα άλλα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου σε άλλες δύο περιοχές της Ιεράπετρας δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο με την πυρκαγιά στις Αμμουδάρες να έχει σβήσει και αυτή στις Μάλες να βρίσκεται υπό έλεγχο.

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στην Ιεράπετρα – Εκκενώνονται περιοχές – Μήνυμα από το 112 - Fosonline

gkd2rmqwgaawlss

gkd2rmxw8aep_pb

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση