HomeΕΛΛΑΔΑΛάρισα: Πυροβόλησε τον σκύλο συγχωριανής του

Λάρισα: Πυροβόλησε τον σκύλο συγχωριανής του

Προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το μεσημέρι ένας 80χρονος κάτοικος χωριού της Λάρισας, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε σκύλο. Ο 80χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του μια 85χρονη συγχωριανή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο φερόμενος ως δράστης πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο το άτυχο ζώο, το οποίο βρισκόταν στην αυλή της γειτόνισσάς του. Στη συνέχεια, προκειμένου να εξαφανίσει το τραυματισμένο ζώο, φέρεται να το τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και να το μετέφερε σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία.

Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από την 85χρονη, εκείνη μετέβη στο Α.Τ. Κιλελέρ και κατήγγειλε το συμβάν.

Ο 80χρονος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας δεσποζόμενων ζώων και ζώων συντροφιάς. Στον έλεγχο που διενεργήθηκε από τους άνδρες της αστυνομίας κατασχέθηκε μια επαναληπτική καραμπίνα.

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της κακοποίησης ζώου συντροφιάς, της θανάτωσης ζώου συντροφιάς, όπως και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στον φερόμενο ως δράση επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος αρνείται τις κατηγορίες.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση