HomeHL-GreeceΛάρισα: Έκαψαν τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ οι πλημμυροπαθείς

Λάρισα: Έκαψαν τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ οι πλημμυροπαθείς

Οι πλημμυροπαθείς απαίτησαν απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ και εισαγωγή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο. Έκαψαν τα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Νέας Σμύρνης Λάρισας οι οποίοι παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες είδαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναρτημένα κανονικά από την ΑΑΔΕ και καλούνται να πληρώσουν φόρους για τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Μπροστά στο κύμα αντιδράσεων η ΑΑΔΕ απάντησε πως όσοι πολίτες δεν έλαβαν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, μολονότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, επειδή δεν υπέβαλαν τη σχετική αίτηση στην  πλατφόρμα «αρωγή», μπορούν να υποβάλουν αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ της φορολογικής του κατοικίας, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

«Το θεωρούμε αδιανόητο να μας λένε να ξανατρέξουμε»

Όπως δήλωσε ο Άγης Τριγάζης, μέλος της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Νέας Σμύρνης «μας έστειλαν να πληρώσουμε τον άδικο φόρο του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια πλημμυρισμένα κι ανθρώπους που δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε δραχμή λόγω γραφειοκρατίας ή άλλων προβλημάτων. Το θεωρούμε αδιανόητο να μας λένε να ξανατρέξουμε, όταν για επτά μήνες έχουμε μαζέψει του κόσμου τη χαρτούρα για να πάρουμε τα πενιχρά χρήματα που δε φτάνουν ούτε για  »ζήτω» προκειμένου να φτιάξουμε τις περιουσίες μας και να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε».

Και συνέχισε: «Είναι αδιανόητο να ζητείται ο ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα ο ΑΑΔΕ να μας κουνάει το δάχτυλο. Ζητάμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει λύση σήμερα. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να μας συναντήσει και να μας εξηγήσει γιατί αυτός ο εμπαιγμός στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης. Θα είμαστε στο δρόμο και θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Δεν φταίμε εμείς που πλημμυρίσαμε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο».

Οι πλημμυροπαθείς αφού απαίτησαν απαλλαγή του φόρου του ΕΝΦΙΑ και εισαγωγή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο, έκαψαν (κεντρική φωτό larissanet.gr) τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση