HomeHL-9Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ με προβάδισμα 18 μονάδων

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ με προβάδισμα 18 μονάδων

Καθαρά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%, στο 12,5% το ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβάδισμα 18 μονάδων διατηρεί η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην πανελλαδική μέτρηση, που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη ο διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, η ΝΔ παραμένει στα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, καθώς συγκεντρώνει 33% (έναντι 33,1%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπά» μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και περνά στη δεύτερη θέση, με 15%.

Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ χάνει πάνω από μία μονάδα και κινείται στο 12,5%, παρότι ήλπιζε να κεφαλαιοποιήσει την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη με την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Στην τέταρτη θέση καταγράφεται η Ελληνική Λύση, η οποία κέρδισε μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και προσπέρασε το ΚΚΕ.

Δημοσκόπηση Pulse – Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί διαφορά 15,5 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς συγκεντρώνει 28,5%, έναντι 13% του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 11% και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 8%, ΚΚΕ 7,5%, Νίκη, Πλεύση από 3%, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2% και Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 11,5%, ενώ συνολικά η γκρίζα ζώνη είναι στο 14%.

p1

Δημοσκόπηση Pulse – Κατανομή αναποφάσιστων

Στο σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 33% στη ΝΔ (σχεδόν όσο είχε πάρει στις εκλογές του 2019) και προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%, η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%.

Εντός Βουλής είναι η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και ακριβώς στο όριο η Νέα Αριστερά με 3%, όσο και οι Σπαρτιάτες.

Το ΜέΡΑ25 κινείται στο 2,5%, ενώ η Φωνή Λογικής (Αφροδίτη Λατινοπούλου) και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου κινούνται στο 1,8%.

p2

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 34%. Ακολουθεί 22 μονάδες πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 12%, αν και «τσιμπά» δύο μονάδες από την προηγούμενη έρευνα. Τρίτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παραμένει σταθερός στο 8%.

p3

Δημοσκόπηση Pulse: Το 51% απορρίπτει την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές

Η πρόταση του Στ. Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές δεν βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 51% την αντιμετωπίζουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά, έναντι 35% που τη βλέπει θετικά και μάλλον θετικά.

p4 p5

Δημοσκόπηση Pulse: Ναι σε προανακριτική για τα Τέμπη

Το 61% των πολιτών βλέπει θετικά και μάλλον θετικά την πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.

p6

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το νούμερο ένα πρόβλημα

Τέλος, η ακρίβεια είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, σε ποσοστό 44%. Ασφάλεια και εγκληματικότητα είναι το δεύτερο πρόβλημα, αλλά πολύ πίσω, σε ποσοστό 7%, και ακολουθούν Υγεία και Δικαιοσύνη με 5%.

p7

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση