HomePost ItKόσμος: «Nα ληφθούν άμεσα μέτρα για την πρόληψη, την αποτροπή και την τιμωρία των γυναικοκτονιών!»

Kόσμος: «Nα ληφθούν άμεσα μέτρα για την πρόληψη, την αποτροπή και την τιμωρία των γυναικοκτονιών!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η άγρια δολοφονία της 28χρονης στου Αγίους Αναργύρους είναι η πέμπτη γυναικοκτονία εντός του 2024. Διαπράχθηκε, μάλιστα, λίγα μέτρα δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα και αφού η γυναίκα είχε ήδη καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της για βιαιοπραγίες και απειλές.

Μία ακόμα περίπτωση όπου ένας άντρας, αντιλαμβανόμενος τη γυναίκα ως ιδιοκτησία του, αρνείται να δεχτεί τις επιλογές της και προβαίνει σε δολοφονία. «Η πατριαρχία σκοτώνει», μας λένε οι γυναικείες οργανώσεις  και αποδεικνύεται ότι έχουν δίκαιο.

Στην περίπτωση της χθεσινής γυναικοκτονίας προκύπτουν, όμως, και αμείλικτα ερωτήματα για τη στάση της ΕΛΑΣ, τα οποία καλείται ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει. Τι έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος προκειμένου να προστατεύσουν το θύμα; Πώς αξιολόγησαν παλιότερες καταγγελίες της; Υπήρχε επαρκής στελέχωση στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων;

Είναι προφανές ότι όσα μέτρα έχουν ληφθεί είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά. Και είναι ακατανόητο γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρνείται πεισματικά την ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία παρά τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά.

Ο «ΚΟΣΜΟΣ» καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για την πρόληψη, την αποτροπή και την τιμωρία των γυναικοκτονιών αλλά και την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών για την προστασία των θυμάτων

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος και δεν δικαιολογείται άλλη καθυστέρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση