HomeΚΡΗΤΗΔεν συζητά ο Δήμος Οροπεδίου προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Δίκτη

Δεν συζητά ο Δήμος Οροπεδίου προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Δίκτη

Συνάντηση με τον Θ. Σκυλακάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κάθετη και κατηγορηματική άρνηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου να αποδεχθεί οποιονδήποτε σχεδιασμό περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφές του όρους Δίκτη που περιβάλλουν τον Οροπέδιο Λασιθίου μετέφερε στον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργος Αθανασάκης.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Υποδομών Ανάπτυξης Πολιτισμού Τουρισμού και Αθλητισμού Μάνο Περισυνάκη και τον ειδικό σύμβουλο Μανόλη Χρονάκη ο κ. Αθανασάκης πέρασε σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι του υπουργικού γραφείου και από κοινού έθεσαν στον κ. Σκυλακάκη τις «κόκκινες γραμμές» που βάζει ο Δήμος αλλά και η κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες στις κορυφές του Οροπεδίου.

Με χάρτες και στοιχεία εξήγησαν στον Υπουργό πως οι συγκεκριμένες κορυφές, που είναι ενταγμένες και προστατεύονται από το δίκτυο NATURA 2000 κι αποτελούν το καμάρι του Λασιθίου, δεν πρέπει να καταστραφούν και δεν θα επιτρέψουν να καταστραφούν με άνοιγμα δρόμων και παρεμβάσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Παρότι ο κ. Σκυλακάκης επιχείρησε να ανοίξει διαύλους διαλόγου πάνω στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν άφησαν κανένα τέτοιο περιθώριο εξηγώντας πως αυτό ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα, αυτό ζητούν οι δημότες, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς του Λασιθίου και δεν θα υπάρξει καμιά παρέκκλιση από την απαίτηση οι κορυφές του Οροπεδίου Λασιθίου να μείνουν μακριά από ανεμογεννήτριες.

Όπως τόνισαν στον αρμόδιο Υπουργό, αν χρειαστεί ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί προκειμένου να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον του Οροπεδίου Λασιθίου.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση