HomeΚΡΗΤΗΕπιστολή Κεγκέρογλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το Α.Τ. Αρκαλοχωρίου και τον Αστυνομικό Σταθμό Καστελλίου

Επιστολή Κεγκέρογλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το Α.Τ. Αρκαλοχωρίου και τον Αστυνομικό Σταθμό Καστελλίου

Aναγκαίο προσωπικό και ενίσχυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου και του Αστυνομικού Σταθμού Καστελλίου με το αναγκαίο προσωπικό και την ενίσχυση τους σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ζητάει με επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Δήμαρχος αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

«Η υποστελέχωση τόσο του Α.Τ. Μινώα Πεδιάδας (από τις 31 οργανικές θέσεις, με μόλις 18 υπηρετούντες), όσο και για το Σταθμό Καστελλίου (με υπηρετούντες 4 άτομα) δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα, με συνέπεια να δυσχεραίνεται τόσο η αστυνόμευση στην περιοχή αρμοδιότητας τους, όσο και η υπηρεσιακή ζωή των υπηρετούντων ένστολων. Η υπάρχουσα δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τις ανάγκες αστυνόμευσης ολόκληρης της περιοχής, ούτε τις ανάγκες διεκπεραίωσης του διοικητικού βάρους, ενώ πολύ περισσότερο δεν μπορεί να καλύψει τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά.
Σας υπενθυμίζουμε, κύριε Υπουργέ, ότι στο Δήμο μας κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο που απαιτεί την αναβάθμιση και την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών αστυνόμευσης, λόγω της ήδη υπάρχουσας, αλλά και της αναμενόμενης αύξησης του πληθυσμού.
Επίσης, η ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Δήμου μας επιβάλει την διάθεση ενός τουλάχιστον κατάλληλου οχήματος (τύπου 4χ4 διπλοκάμπινου) από την ΕΛΑΣ προκειμένου να καθίσταται δυνατή η πρόσβαση των ένστολων υπηρετούντων στις δυσπρόσιτες περιοχές.
Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, δεδομένης της ευαισθησίας σας για τα θέματα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και λόγω αρμοδιότητας σας, να ενσκήψετε στο πρόβλημα και να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό το Α.Τ. Αρκαλοχωρίου και ο Σταθμός Καστελλίου, καθώς και να διατεθεί το κατάλληλο όχημα και όποια άλλη υλικοτεχνική υποδομή έχει ζητηθεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση