HomeΚΡΗΤΗΝέα χρηματοδότηση 530.000 εξασφάλισε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την κατασκευή πλατείας στον οικισμό Αμμούδι

Νέα χρηματοδότηση 530.000 εξασφάλισε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την κατασκευή πλατείας στον οικισμό Αμμούδι

Μια παρέμβαση μεγάλης σημασίας για την ποιότητα ζωής και τους κατοίκους του οικισμού που έρχεται να συνδεθεί με το υπό εκτέλεση πολιτιστικό κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Με πράσινο φως για 530.000€ από το Leader του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης εξασφαλίσαμε μια ακόμη σπουδαία χρηματοδότηση, για ένα νέο έργο πνοής στην περιοχή της Λυγαριάς. Η πλατεία του οικισμού Αμμουδίου μετά από συνεχή και επίπονη προσπάθεια μπαίνει σε τροχιά προς υλοποίηση.

Μια παρέμβαση μεγάλης σημασίας για την ποιότητα ζωής και τους κατοίκους του οικισμού που έρχεται να συνδεθεί με το υπό εκτέλεση πολιτιστικό  κέντρο, αλλά και το σχεδιασμό για ανέγερση Ιερού Ναού, έπειτα από την παραχώρηση του δικαιώματος επιφανείας, που ολοκληρώθηκε από το Δήμο προς την Ενορία. Πιο πράσινος, πιο όμορφος, πιο ασφαλής, πιο λειτουργικός δημόσιος χώρος ως ζωντανό  κομμάτι της καθημερινότητας κάθε οικισμού. Αυτός είναι ο άξονας σε κάθε σχεδιασμό μας.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος.

Πρόκειται για χρηματοδότηση ύψους 530.000 ευρώ για την κατασκευή πλατείας στον οικισμό Αμμούδι, μετά την ένταξη της πρότασης που είχε καταθέσει ο Δήμος Μαλεβιζίου, στο Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) LEADER/CLLD Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».

Έτσι πολύ σύντομα ο οικισμός Αμμούδι θα αποκτήσει μία σύγχρονη λειτουργική πλατεία που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων του οικισμού και σε συνδυασμό με την με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζεται, θα αποτελέσουν έναν ολοκληρωμένο δημόσιο χώρο αναψυχής και εκδηλώσεων στον οικισμό.

Στα 2000 μέτρα της πλατείας θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου, αναψυχής, παιδική χαρά,  προσβάσεις κατάλληλες για άτομα με αναπηρίες(ράμπες ΑμεΑ, οδεύσεις τυφλών) ενώ θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση