HomePost ItΑυγενάκης: Κυκλική οικονομία – ανακύκλωση με στόχο τα μηδενικά απόβλητα

Αυγενάκης: Κυκλική οικονομία – ανακύκλωση με στόχο τα μηδενικά απόβλητα

Το μήνυμα του ΥπΑΑΤ για την παγκόσμια ημέρα μηδενικών αποβλήτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο παραγωγής, που θα προάγει κυκλικές οικονομίες μηδενικών αποβλήτων, το ΥΠΑΑΤ αναπτύσσει δράσεις προστατεύοντας το περιβάλλον.

Σε ανάρτησή του στα social media με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών αποβλήτων ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αειφόρος αγροτική παραγωγή και η διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας, με τρόπο που να θωρακίζει το περιβάλλον από τα απόβλητα, αποτελεί σύνθετη εξίσωση, ιδίως μπροστά στην κλιματική κρίση, αλλά και στις σύνθετες κοινωνικό-οικονομικές προκλήσεις της εποχής μας.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά τους παραγωγούς, διοχετεύοντας μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κονδύλια άνω των 19,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, σύμφωνα με τις αρχές της Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», με στόχο ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο παραγωγής, που να προάγει κυκλικές οικονομίες μηδενικών αποβλήτων.

Την ίδια στιγμή, αναλογιζόμενοι ότι κάθε χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά απορρίπτουν περισσότερους από 930.000 τόνους τροφίμων, είναι ξεκάθαρο ότι είναι προς το συμφέρον μας να αγκαλιάσουμε την ανακύκλωση τροφίμων στο σπίτι ή την επιχείρησή μας, χρησιμοποιώντας τους καφέ κάδους ανακύκλωσης.

Ο πλανήτης μας… το σπίτι μας, απαιτεί να ενώσουμε δυνάμεις, να αλλάξουμε αντιλήψεις και καθημερινές πρακτικές, σεβόμενοι το αύριο των παιδιών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση