HomeCity GuideΦυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Εκδρομή σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους

Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Εκδρομή σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους

Την Κυριακή στις 31-3-2024

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΟΥΝΤΡΟΣ-ΝΙΣΙΑΝΗ-ΖΟΥΡΙΔΙ- AΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΡΟΥΣΤΙΚΑ 31-3-2024

Σε μια ιδιαίτερου φυσικού κάλους περιοχή του ν.Ρεθύμνου, θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 31-3-2024.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χωριό ‘Μούντρος’,με τις βενετσιάνικες πόρτες (υψόμ.280μ).Από μονοπάτι πετρόκτιστο, θα κατηφορίσουμε λίγο, μέχρι τα 220μ υψομετρικά και θα φθάσουμε στην κοίτη του φαραγγιού του ‘Βελονάδο’.

Στην συνέχεια από λίγο χωματόδρομο, λίγο μονοπάτι, περπάτημα σε ελεύθερο πεδίο, θα ανεβούμε  στον λόφο της Νίσιανης. Θα περάσουμε από το ξωκλήσι της ‘Ζωοδόχου πηγής’ και από δρόμο θα φθάσουμε στο ερειπωμένο χωριουδάκι ‘Νησί’ (υψόμ.290μ).Εδώ θα δούμε και μία παλιά φάμπρικα με τις μυλόπετρες .Θα προχωρήσουμε κατηφορικά σε μονοπάτι και μέσα από πυκνή δενδρώδη βλάστηση θα φθάσουμε στην κοίτη του Ζουριδιανού ρέματος με πλατάνια και νερό(υψόμ.190μ).Αφού απολαύσουμε το μέρος, θα ανηφορίσουμε από μονοπάτι για το χωριό ‘Ζουρίδι'(υψόμ.260μ).

Θα κάνουμε την βόλτα μας μέσα στο χωριό για να δούμε τα πετρόκτιστα σπίτια με τις εντυπωσιακές πόρτες. Προχωράμε από δρόμο για το επόμενο χωριό τον Αγ.Γεώργιο.Επίσης με πετρόκτιστα σπίτια. Πάλι από δρόμο στο διπλανό χωριό  Αγ.Κων/νος(υψόμ.250μ).Εδώ βρίσκεται η Βενετσιάνικη βίλα του Μπαρότση. Το χωριό είναι φανταστικό. Έχει αυτή την Βενετσιάνικη όψη γιατί ήταν φέουδο της οικογένειας Μπαρότση με διαμονή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.Το περπάτημά μας συνεχίζεται από χωματόδρομο και φθάνουμε στην τοποθεσία ΄Βιτσίλες΄ που είναι τόπος αναψυχής με πετρόκτιστη παλιά πηγή. Αφού απολαύσουμε και αυτό το σημείο, από χωματόδρομο  θα τερματίσουμε στο όμορφο και παραδοσιακό χωριό ‘Ρούστικα'(υψόμ.290μ).

Θα κάνουμε και εδώ την βόλτα μας.

Ω.Π.  4:30      Β.Δ.  1

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ: ΖΟΥΡΙΔΙ-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΡΟΥΣΤΙΚΑ

Η Β΄ Ομάδα, μετά την βόλτα μας όλοι μαζί στο χωριό Μούντρος, μπορεί να περπατήσει σε δρόμο 1200 μέτρα μέχρι τα Ρούστικα, για να επισκεφθεί την Ιερά μονή                             Προφ.Ηλία. Καφεδάκι στα Ρούστικα και μετά με το λεωφορείο για το χωριό Ζουρίδι για συνάντηση με την Α΄ Ομάδα και την συνέχεια του προγράμματος.

Ω.Π.  2   Β.Δ.   1

Όσον αφορά για φαγητό σε ταβέρνα θα υπάρξει ενημέρωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχουμε αλλαγή ώρας μεσάνυχτα Σάββατο προς Κυριακή.

Αρχηγός: Σφακιανάκη Χρυσή

Τηλ: 2810-224667(καθημερινά 19:00-21:00 εκτός Σάββατο και Κυριακή)

και  6946-643937

Αναχώρηση: 08:00 από είσοδο κηποθέατρου Όασης, Πλατεία Κύπρου-Καινούργια πόρτα

08:05 από Μπεντεβή-Στάνη

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση