HomeHL-9Μαθητές του Ηρακλείου έπεσαν θύματα κλοπής σε εκδρομή στη Ρώμη

Μαθητές του Ηρακλείου έπεσαν θύματα κλοπής σε εκδρομή στη Ρώμη

Βρέθηκε λύση για την επιστροφή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται 80 περίπου μαθητές λυκείου από το Ηράκλειο που έπεσαν θύματα κλοπής σε εκδρομή στη Ρώμη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost, οι μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου πήγαν εκδρομή στη Ρώμη στο πλαίσιο ενός προγράμματος για να έρθουν κοντά με τον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό.

Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τα δύο λεωφορεία που τους μετέφεραν και τους «άρπαξαν» τσάντες και πορτοφόλια με αποτέλεσμα να τους κλέψουν τα χρήματα αλλά και τις ταυτότητες τους.

Άμεσα ενημερώθηκε τόσο η Ελληνική πρεσβεία όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και ξεκίνησαν οι διεργασίες για την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού τους αλλά και της επιστροφής τους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του σχολείου, Κώστας Κωνσταντίνου, οι συνοδοί είχαν ήδη φροντίσει ώστε να υπάρχουν φωτοαντίγραφα των αστυνομικών ταυτοτήτων και με τη συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας όλα ρυθμίστηκαν και τα παιδιά μπόρεσαν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκδρομή τους. Οι συνοδοί, αλλά και οι γονείς των μαθητών φρόντισαν ώστε να μην τους λείψουν ούτε τα χρήματα και σήμερα το απόγευμα θα επιβιβαστούν στο πλοίο από το Μπάρι με προορισμό την Πάτρα. Οι μαθητές που είναι όλοι καλά στην υγεία τους και οι συνοδοί τους θα ταξιδέψουν από τον Πειραιά προς το Ηράκλειο αύριο το βράδυ και το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να βρίσκονται στα σπίτια τους.

Φωτογραφία αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση