HomeΚΡΗΤΗΟμόφωνα το Δ.Σ. Οροπεδίου Λασιθίου κατά της εγκατάστασης Αιολικού Πάρκου στη Δίκτη

Ομόφωνα το Δ.Σ. Οροπεδίου Λασιθίου κατά της εγκατάστασης Αιολικού Πάρκου στη Δίκτη

Τι ζητά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου με ομόφωνη απόφασή του τάσσεται κατά της εγκατάστασης Αιολικού Πάρου στη Δίκτη και «ζητά να μην επιτραπεί καμιά παρέμβαση στην οροσειρά της Δίκτης και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που είναι προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά αναφέρει

Ομόφωνη και χωρίς παρερμηνείες είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οροπεδίου Λασιθίου με την οποία τάσσεται κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης για την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην οροσειρά της Δίκτης και την ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου.

Ειδικότερα, απορρίπτει τη ΜΠΕ και την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση για το έργο των τεσσάρων ΑΣΠΗΕ, συνολικής ισχύος 168 MW και μέγιστης ισχύος 146,2 MW, το οποίο αφορά στους δήμους Ηρακλείου, Γόρτυνας, Αρχανών Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας, Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου κρίνοντας πως κινδυνεύει η πανίδα και η χλωρίδα στην περιοχή, σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κινδυνεύει, ειδικότερα, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, το μικροκλίμα, ο υδροφόρος ορίζοντας, καθώς και οι αρχαιολογικοί χώροι του τόπου ενώ παράλληλα δημιουργείται οπτική όχληση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου ζητά να μην επιτραπεί καμιά παρέμβαση στην οροσειρά της Δίκτης και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που είναι προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000.

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζουν οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων του Οροπεδίου Λασιθίου, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Οροπεδίου (Αγροτικός Συνεταιρισμός, Αγροτικός Σύλλογος, Κτηνοτροφικός Σύλλογος, ΕΒΕΣΟΛ, ΕΟΣ Λασιθίου, Κυνηγετικός Σύλλογος)

Διαφήμιση
Διαφήμιση