HomeΚΡΗΤΗΣτο 12ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στο 12ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Με δικό του περίπτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «12 ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης κρητικών Προϊόντων στα κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, συμμετείχε για μία ακόμα χρονιά με δικό του περίπτερο, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

Στο πλαίσιο της κορυφαίας επιχειρηματικής για την οικονομία της Κρήτης εκδήλωση, συμμετείχαν παραγωγοί του Δήμου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων διανομής, με στόχο την μεταξύ τους συνεργασία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ της Κρήτης, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Το περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, μαγνήτισε τα βλέμματα και έδωσε την ευκαιρία σε όσους το επισκέφθηκαν να ενημερωθούν για τα εξαιρετικά προϊόντα του τόπου, ενώ παράλληλα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ένα σύντομο βίντεο με τα αξιοθέατα και τον φυσικό πλούτο του Δήμου, ξεφυλλίζοντας παράλληλα λευκώματα του Δήμου με αντίστοιχο περιεχόμενο .

Στο Φόρουμ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ευαγγελία Αγγελάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Μπελενιώτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μιχάλης Σαμωνάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Ζαμπουλάκης όπως και  ο Πρόεδρος του «ΑΣΑ Αναγέννηση» Μανώλης Μαραγκάκης, οι οποίοι υποδέχτηκαν στο περίπτερο του Δήμου, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη, Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη, Περιφερειακούς Συμβούλους, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Χανιών, Λασιθίου και Ρεθύμνου κ.α.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε: «Συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει τον τόπο και συνδράμει την προώθηση των εξαιρετικών μας προϊόντων, μέσα από ένα Φόρουμ που κάθε χρόνο ενισχύεται, στηρίζοντας την τοπική οικονομία. Η προσπάθεια για συνεργασία του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα είναι αναγκαία και επωφελής για τις δύο πλευρές, καθώς οι συναντήσεις αυτές όχι μόνο συμβάλλουν στην προώθηση της κρητικής διατροφής μέσω του τουρισμού αλλά δίνουν και νέα ώθηση στα τοπικά προϊόντα του τόπου μας. Ευχαριστώ, εκτός από τους παραγωγούς που συμμετείχαν και όσους επιμελήθηκαν τη συμμετοχή μας στο Φόρουμ».

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα 11 προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 19.000 Β2Β συναντήσεις, ανάμεσα στους 221 παραγωγούς, 25 βιοτέχνες, και τους εκπροσώπους 247 ξενοδοχείων  (70 όμιλοι), και 12 Δικτύων διανομής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση