HomeΚΟΣΜΟΣEνοπλη επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα

Eνοπλη επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες μετά από επίθεση στο Crocus City Hall. Με καλυμμένα τα πρόσωπα οι δράστες. Στις φλόγες το κτίριο μετά από έκρηξη. Στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοπλοι κοντά στη Μόσχα άνοιξαν πυρ σε συναυλιακό χώρο, μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες από την ένοπλη επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο Crocus City Hall. Επικράτησε πανικός.

Το περιστατικό, η ακριβής φύση του οποίου μένει να διευκρινιστεί, έλαβε χώρα στο Crocus City Hall, μια αίθουσα συναυλιών που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο περιστατικό που σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, κοντά στη Μόσχα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η αστυνομία έχει φθάσει στο σημείο.

Δύο με πέντε άτομα επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, μεταδίδει το IFX.

Άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι μέσα στο συναυλιακό χώρο όπως και στην οροφή του κτιρίου, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις νωρίτερα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η φωτιά έχει τυλίξει το ένα τρίτο του κτιρίου του συναυλιακού χώρου και η οροφή του κτιρίου έχει σχεδόν παραδοθεί στις φλόγες, μετέδωσε το TASS.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

Άλλα βίντεο δείχνουν πολλούς ανθρώπους να κείτονται ακίνητοι μέσα σε λίμνες αίματος έξω από τον συναυλιακό χώρο.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει το βίντεο.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι έκρηξη σημειώθηκε και μετά ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η εφημερίδα Kommersant ανάστησε στην ιστοσελίδα της βίντεο που δείχνει πυκνό καπνό να βγαίνει από εκεί που βρίσκεται το κτίριο του συναυλιακού χώρου.

«Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο Crocus City Hall. Σε εξέλιξη είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων από τον χώρο», δήλωσαν νωρίτερα οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών στο πρακτορείο TASS.

Στο σημείο έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί και ασθενοφόρα. Μετά τους πυροβολισμούς σημειώθηκε έκρηξη και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο κτίριο που βρίσκεται στην πόλη Κρασνογκόρσκ.

Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο με τις πρώτες εικόνες μετά την ένοπλη επίθεση στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

Οι ένοπλοι που αιματοκύλησαν το Crocus City Hall φορούσαν στολές παραλλαγής και κρατούσαν αυτόματα όπλα, όπως φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρo του διαδικτύου.

Η φονική επίθεση στον συναυλιακό χώρο σημειώθηκε την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν πρόσφατα μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων σε διασυνοριακές πόλεις της ρωσικής επικράτειας (Μπέλγκοροντ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση