HomeHL-WorldΒλαντιμίρ Πούτιν: Θα φτάσουμε οπωσδήποτε σε εκείνους που έδωσαν την εντολή για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Θα φτάσουμε οπωσδήποτε σε εκείνους που έδωσαν την εντολή για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα

Τουλάχιστον 144 τα θύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα μάθει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση που έγινε τον περασμένο μήνα σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 144 άνθρωποι.

«Θα φθάσουμε οπωσδήποτε σ’ εκείνους που έδωσαν τελικά την εντολή να γίνει», δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών. «Πληρώσαμε ένα πολύ υψηλό τίμημα και ολόκληρη η ανάλυση της κατάστασης πρέπει να είναι εξαιρετικά αντικειμενική και επαγγελματική» συμπλήρωσε.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι μυστικές τους υπηρεσίες έχουν πληροφορίες ότι πραγματοποιήθηκε από τον παρακλάδι του στο Αφγανιστάν το Ισλαμικό Κράτος- Χορασάν ( ISIS-K).

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι τρομοκράτες είχαν διασυνδέσεις με την Ουκρανία, ισχυρισμό τον οποίο το Κίεβο αρνήθηκε ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες τον απέρριψαν θεωρώντας τον ανοησία.

Συλλήψεις στο Τατζικιστάν

Εννέα άτομα συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο Τατζικιστάν με την υποψία ότι σχετίζονται με την αιματηρή επίθεση καθώς και με την ισλαμιστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη.

Αρχικά συνελήφθησαν 11 άτομα, οι τέσσερις υπήκοοι του Τατζικιστάν και οι επτά προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Τη Δευτέρα (25/3) η κρατική υπηρεσία ασφαλείας του Τατζικιστάν έθεσε υπό κράτηση εννέα άτομα στην πόλη Βακντάτ και οι ύποπτοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα, την Ντουσαμπέ, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Το Τατζικιστάν έχει επίσης συγκεντρώσει μέλη οικογενειών των υπόπτων προκειμένου να τα ανακρίνουν ρώσοι ερευνητές .

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση