HomeΕΚΛΟΓΕΣΗ ΝΔ ανακοινώνει τα πρώτα 20 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο

Η ΝΔ ανακοινώνει τα πρώτα 20 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο

Οι νυν ευρωβουλευτές, οι νέοι και οι απόδημοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα αποκαλυπτήρια του μισού ευρωψηφοδελτίου της αναμένεται να κάνει σήμερα η ΝΔ, καθώς το κυβερνών κόμμα θα δώσει στη δημοσιότητα περίπου 20 από τα 42 ονόματα που θα το απαρτίζουν. Ήδη τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει κάποιες πρώτες ανακοινώσεις μέσω διαρρών, όμως τώρα αρκετά στελέχη θα πάρουν το «πράσινο» φως, προκειμένου να αρχίσουν να «τρέχουν».

Ως προς τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, μια νέα θητεία θα διεκδικήσουν ο επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Μαρία Σπυράκη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Από τη «φουρνιά» του 2019, εκτός μένουν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση με τα e-mails της, ο Θεόδωρος Ζαγοράκης που οδεύει προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Γιώργος Κύρτσος που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ.

Επίσης, θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα προσώπων, των οποίων έχει ήδη προεξοφληθεί τρόπον τινά η υποψηφιότητά τους. Σε αυτούς συγκαταλέγονται η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Σωτήρης Σέρμπος και ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Στα «φρέσκα» ονόματα θα περιλαμβάνονται αυτά του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, του ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, της πρώην βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και συμπαρουσιάστριας εκπομπής του Mega Νόνης Δούνια, ενώ δεύτερη ευκαιρία αναμένεται να έχουν ο πρώην υπουργός Γιώργος Αμυράς και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που ήταν και στο ευρωψηφοδέλτιο του 2019. Στη λίστα ακόμα το στέλεχος της ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας, αλλά και η γραμματέας Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου. Ο κ. Τσιόδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την τυπική ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου, οπότε και θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

Παράλληλα, στο πρώτο «κύμα» γαλάζιων ανακοινώσεων θα περιλαμβάνονται και πρόσωπα από την ΟΝΝΕΔ, αλλά και την ομογένεια. Φερ ειπείν, από την ΟΝΝΕΔ θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Βασίλης Σακελλάρης, ενώ από την ομογένεια θα υπάρξει υποψηφιότητα ακόμα και από τον ελληνισμό της Αυστραλίας.

Ονόματα με «δεξιό» στίγμα

Στα προς ανακοίνωση ονόματα δεν περιλαμβάνεται αυτό του Γιώργου Αυτιά, του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, ο οποίος θα συνεχίσει μέχρι την τυπική ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου που θα γίνει την εβδομάδα μετά το συνέδριο της ΝΔ από τις 5 ως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο. Εκκρεμότητα είναι και η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Πάντως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, στην τελική λίστα της ΝΔ θα περιλαμβάνονται ακόμα σίγουρα 1-2 ονόματα με «δεξιό» πρόσημο και πολιτικό στίγμα. Η ανακοίνωσή τους θα γίνει είτε στην επίσημη εκδήλωση του κόμματος είτε σε μια δεύτερη φουρνιά «διαρροής», πέριξ του συνεδρίου της ΝΔ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση