HomeHL-9Επαναλειτουργία Παγκρητίου Σταδίου από την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Επαναλειτουργία Παγκρητίου Σταδίου από την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Η απόφαση για την επαναλειτουργία του Παγκρητίου υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Παγκρήτιο Στάδιο θα ξεκινήσει την επαναλειτουργία του από αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους των Μηχανικών του Δήμου Ηρακλείου για την ασφάλεια αθλητών και επισκεπτών.

Η απόφαση για την επαναλειτουργία του Παγκρητίου υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και αναρτήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Διαύγεια.

Ωστόσο όπως περιγράφεται στην απόφαση και μετά από εισήγηση των μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων του Δήμου Ηρακλείου θα υπάρχουν περιορισμοί μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη στο στέγαστρο.

Ειδικότερα:

–           Δε θα δοθεί σε χρήση το ανατολικό parking  του σταδίου και κατά συνέπεια και η ανατολική θύρα θα είναι κλείστή.

–           Η χρήση τους θα γίνεται μόνο σε συνθήκες έκτακτης και σπουδαίας ανάγκης κατόπιν συνεννοήσεως.

–           Η είσοδος στο κολυμβητήριο θα γίνεται από τις θύρες 12-13 με πρόσβαση σε αυτές εξωτερικά και με στάθμευση οχημάτων στις θύρες από 15 εως 17.

–           Η είσοδος στο γυμναστήριο θα γίνεται από τη θύρα 9 με πρόσβαση εξωτερικά (βορεινή πρόσβαση) και στάθμευση οχημάτων μέχρι τη θύρα 8. Η πρόσβαση σε αυτή θα γίνεται περιφερειακά από το δυτικό φυλάκιο.

–           Δίνεται σε χρήση η πρόσβαση στο κεντρικό γήπεδο από την θύρα 9 (είσοδος οχημάτων – βρίσκεται κάτω  από το     τμήμα που έχει αφαιρεθεί η επικάλυψη).-

–           Δίνεται σε χρήση το σύνολο του ταρτάν του κεντρικού γηπέδου, χωρίς τη χρήση των σκαμμάτων καθώς και των κερκίδων σε όλη την πρόσοψη του ανατολικού στεγάστρου.

–           Κρίνεται απαραίτητος και υποχρεωτικός ο συνεχής επανέλεγχος από εναερίτη κάθε 15 ημέρες και αναφορά αυτού στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.-

–           Κρίνεται σκόπιμη η καθημερινή παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων και σε περίπτωση ανέμου άνω των 6 μποφώρ το στάδιο θα τίθεται εκτός λειτουργίας. Αμέσως μετά την πτώση των δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιείται επιτόπιος έλεγχος από εναερίτη και αναφορά αυτού στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια αθλητών και επισκεπτών έως ότου αποκατασταθεί πλήρως το Στάδιο από τις ζημιές που έχει υποστεί. «Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω το στολίδι της πόλης μας το Παγκρήτιο Στάδιο» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Τσαπάκης.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση