HomePost ItΤην Παρασκευή η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ

Την Παρασκευή η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H 33η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) πραγματοποιείται στα Χανιά, στο χώρο εκδηλώσεων «Μίκης Θεοδωράκης» την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, με ώρα έναρξης 9.30. Η Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα είναι εκλογοαπολογιστική, αφού θα εκλέξει το νέο Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την επόμενη πενταετία. Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα πάρουν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 17.30, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού. Την ίδια ημέρα στις 13.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα την Λάρισα. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία φέτος κλείνει 35 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στον τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης έχει χαρακτηρισθεί ως ένα πολύ πετυχημένο δείγμα αποκέντρωσης και συλλογικής προσπάθειας. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι το συντονιστικό όργανο των Δ.Ε.Υ.Α., ο θεσμικός εκπρόσωπός  τους στην Πολιτεία και έχει ως μέλη της 123 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης  από όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν με υπηρεσίες Ύδρευσης- Αποχέτευσης, Άρδευσης, Αφαλάτωσης και Τηλεθέρμανσης 5,2 εκ. κατοίκους της χώρας μας.

Στη διάρκεια της πορείας της η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει συμβάλει τόσο στην επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων των Δ.Ε.Υ.Α. όσο και στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού ρόλου τους. Η Ένωση εκπροσωπεί τον τομέα ύδρευσης – αποχέτευσης της χώρας μας στην EurEau, την Πανευρωπαϊκή Ένωση των Επιχειρήσεων και των Ενώσεων επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Γ.Σ. της Ένωσης, το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα κάνει τον απολογισμό τόσο των δραστηριοτήτων του όσο και τον οικονομικό απολογισμό των δύο τελευταίων ετών, ενώ θα παρουσιασθεί και ο προγραμματισμός της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης θα παρουσιάσει τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στα τέσσερα χρόνια της θητείας του. Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί στην προσπάθεια του Δ.Σ. της Ένωσης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα προβλήματα των ΔΕΥΑ από την πανδημική και ενεργειακή κρίση, καθώς και στην στάση και τις απόψεις της Ένωσης όσον αφορά στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για αναδιοργάνωση των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων με υπηρεσία ύδρευσης.

Στη Γ.Σ. έχουν προσκληθεί η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η ηγεσία της ΡΑΑΕΥ, η ηγεσία της ΔΕΗ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και οι Πρόεδροι των Οργανισμών Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).

Διαφήμιση
Διαφήμιση