HomePost ItΣτις 6 Φλεβάρη η Γ.Σ. της Candia Nuts

Στις 6 Φλεβάρη η Γ.Σ. της Candia Nuts

Στο Εργατικό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα Δευτέρα 29 Γενάρη οι εργαζόμενοι της Candia Nuts πραγματοποίησαν συνέλευση με τη βοήθεια του Συνδικάτου μας. Αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ώστε να αντιμετωπίσουν την ολοένα και αυξανόμενη ακρίβεια και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής. Υπήρξε συμφωνία όλων για την ανάγκη συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, την Τρίτη 6 Φλεβάρη, στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Κατά τη συνέλευση συμφωνήθηκε πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο επιδόθηκε στην εργοδοσία από αντιπροσωπεία των εργαζομένων μαζί με μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου μας. Από την πλευρά της εργοδοσίας υπήρξε δέσμευση πως θα δώσει απάντηση στα αιτήματα ύστερα από δυο βδομάδες.

Τα αιτήματα που διεκδικούν οι συνάδελφοι της Candia Nuts είναι τα εξής:

  • Ο κατώτατος μισθός να ορίζεται στα 970€ μικτά (800€ καθαρά).
  • Γενική αύξηση κατά 10% σε όλους τους μισθούς.
  • 5ήμερο-8ωρο με το διάλειμμα εντός του χρόνου εργασίας.
  • Αναγνώριση όλων των τριετιών που έχει ως προϋπηρεσία ο κάθε εργαζόμενος. Να μην εξαιρεθεί η περίοδος 2012-2023. 10% αύξηση για κάθε τριετία.
  • Καθορισμός ειδικοτήτων για όλους τους εργαζόμενους και αμοιβή με βάση αυτές.
  • Καταβολή επιδόματος γάμου 10% σε όλους τους εργαζόμενους που το δικαιούνται. Καταβολή επιδόματος τέκνων 5% για κάθε τέκνο.
  • Διασφάλιση των απαραίτητων μέσων προστασίας της ασφάλειας και της υγείας (εκπαίδευση του προσωπικού ανάλογα με το πόστο εργασίας του, ασφαλιστικές διατάξεις μηχανημάτων, Μέσα Ατομικής Προστασίας κτλ)
  • Να δηλώνονται κανονικά η απασχόληση μετά το 8ωρο και η εργασία Σάββατο ή Κυριακή και να αμείβονται με προσαύξηση. Για κάθε ώρα εργασίας μετά το 8ωρο +25% επί του ωρομισθίου, για εργασία το Σάββατο +50% επί του ημερομισθίου, για δουλειά την Κυριακή +75% επί του ημερομισθίου.
  • Επίδομα μετακίνησης 65€ για όσους εργαζόμενους μένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 6 χιλιομέτρων από την εταιρεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν σε επιχειρήσεις του κλάδου των Τροφίμων & Ποτών να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, την Τρίτη 6 Φλεβάρη, στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα για διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση