HomeHL-WorldΚωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών

Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H αντιπολίτευση στην Τουρκία ελπίζει να επαναλάβει τον θρίαμβο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου κρατώντας υπό τον έλεγχό της την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανακτήσει το AKP την μητρόπολη των 15 εκατ. κατοίκων.

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον θα ήταν να ξανακερδίσει ο υποψήφιός του την Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της χώρας, την απώλεσε το 2019 από τον νυν δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις

Όμως, ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι δυο κύριοι υποψήφιοι της δημαρχιακής κούρσας θα είχαν ελάχιστη διαφορά ψήφων, η τελευταία έρευνα της γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων KONDA δείχνει ότι υπάρχει τελικά ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ιμάμογλου εμφανίζεται να προηγείται του Μουράτ Κουρούμ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του εταίρου του, του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων, με σημαντική διαφορά. Συγκεκριμένα μετά την ανακατανομή των αναποφάσιστων ο Ιμάμογλου εμφανίζεται να προηγείται με 7,3 μονάδες. Ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 46,1% και ο Κουρούμ 38,9%.

Την ίδια ώρα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για γκρίνια και δυσαρέσκεια στους κόλπους του AKP του Ερντογάν και για πολλούς ενδοιασμούς αναφορικά με τις ικανότητες του Κουρούμ.

Εκείνο όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα το κόμμα, σύμφωνα με τη DW, είναι ότι η ομάδα που έχει αναλάβει την εκστρατεία του Κουρούμ απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα που είχαν αναλάβει την εκστρατεία του 2019, οδηγώντας στην συντριπτική ήττα του τότε υποψηφίου του AKP, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τουρκικά δημοσιεύματα, στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές, το AKP θα κινητοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη εφαρμόζοντας νέες στρατηγικές για να επικρατήσει στην αναμέτρηση. Μολονότι πολλοί θεωρούν ότι ίσως η μάχη έχει πλέον χαθεί, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι άσο θα τραβήξει από το μανίκι του ο Ερντογάν μέχρι τη μέρα των εκλογών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση