HomeHL-WorldΣτο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης προσέλαβαν 5 σκύλους θεραπείας για τους αγχώδεις επιβάτες

Στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης προσέλαβαν 5 σκύλους θεραπείας για τους αγχώδεις επιβάτες

Τα πέντε σκυλιά περιφέρονται στο αεροδρόμιο και προσφέρουν στους ταξιδιώτες χάδια και φιλιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε νέες προσλήψεις έκανε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να χαλαρώσει τους αγχώδεις ταξιδιώτες.

Οι πέντε αυτές νέες προσθήκες στο προσωπικό του αεροδρομίου περιφέρονται ανιδιοτελώς στις αίθουσες ενός από τους πιο πολυσύχναστους συγκοινωνιακούς κόμβους στον κόσμο, ελπίζοντας να προσφέρουν ένα ταξίδι χωρίς άγχος στους ανήσυχους επιβάτες.

Όλα τα σκυλιά που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης είναι πιστοποιημένοι σκύλοι θεραπείας, επαγγελματικά εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι για να παρηγορούν τους ανθρώπους.

Το πρόγραμμα της ομάδας «Therapy Dog Team» έχει ξεκινήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου μετά από μήνες προετοιμασίας και εντατικής εκπαίδευσης, με τους ειδικούς να μαθαίνουν στα σκυλιά την απευαισθητοποίηση σε ερεθίσματα που αποσπούν την προσοχή, όπως ήχους και ανθρώπους. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι είναι ασφαλή και ότι είναι 100% προσαρμοσμένα σε όλα τα περιβάλλοντα», δήλωσε ο Καντίρ Ντεμίρτας, υπεύθυνος για την εμπειρία των πελατών του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κούκι, ένα Lagotto Romagnolo, μια ιταλική ράτσα ριτρίβερ, είναι αρχηγός της ομάδας. Δουλεύει σκληρά για να ευχαριστήσει τους επιβάτες, αλλά απολαμβάνει και τα διαλείμματά του. Ο κτηνίατρος της ομάδας είπε ότι η ιδιοσυγκρασία κάθε σκύλου υπαγορεύει τις ώρες που μπορεί να εργάζεται κάθε μέρα.

«Περπατούν γύρω από το αεροδρόμιο με επικεφαλής τους χειριστές τους, οι οποίοι είναι επίσης υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους» είπε ο Βόλκαν Αρσλάν.

Η Αλίτα, ένα μπόρντερ κόλεϊ, είναι συνάδελφος του Κούκι. Το έντονο βλέμμα και η αφοσίωσή της στον χειριστή της είναι εντυπωσιακά, όπως και η ικανότητά της να καταπραΰνει και να ηρεμεί τα νεύρα. «Πάντα περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που τη χαϊδεύουν συνεχώς», είπε ο χειριστής της Αλίτα, προσθέτοντας ότι τους βοηθά να χαλαρώσουν.

Οι αρχές του αεροδρομίου είπαν ότι σχεδιάζουν ήδη την επέκταση του πιλοτικού αυτού προγράμματος, λόγω της θετικής ανταπόκρισης που λαμβάνουν από τους ταξιδιώτες.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση