HomeHL-9Καιρός στην Κρήτη: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές

Καιρός στην Κρήτη: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές

Προσοχή στις καταιγίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη -σήμερα Κυριακή της Αποκριάς 17/3- παρουσιάζουν αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, με μεμονωμένες καταιγίδες να είναι πιθανές κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι περιοχές του νησιού, ιδίως τα ορεινά, ενδέχεται να επηρεαστούν περισσότερο από αυτές τις καταιγίδες.

Είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα προσοχής καθώς η ένταση των βροχών μπορεί να είναι αρκετά έντονη ιδίως το μεσημέρι, ενώ οι καταιγίδες μπορεί να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Επιπλέον, η ορατότητα ενδέχεται να μειωθεί σημαντικά κατά τις βραδινές ώρες λόγω της υγρασίας που προκαλούν οι βροχές.

Παράλληλα, οι θερμοκρασίες στην Κρήτη αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ των 13 και 19 βαθμών Κελσίου, παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι υπόλοιπες περιοχές

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σε περιοχές όπως η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η βροχόπτωση είναι πιο έντονη, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου και στα βόρεια της χώρας η θερμοκρασία μπορεί να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση