HomeHL-9Μεταβολές στον καιρό και αύξηση της θερμοκρασίας

Μεταβολές στον καιρό και αύξηση της θερμοκρασίας

Πιθανότητα βροχής στα ορεινά της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθώς οι εποχικές μεταβολές πλησιάζουν, ο καιρός στην Ελλάδα φαίνεται να παραμένει με αρκετές μεταβολές. Με βάση τα πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα, ο καιρός αναμένεται να επιφέρει μια μικρή άνοδο στη θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές, ενώ άλλες περιοχές θα διατηρήσουν τη σταθερότητά τους με τον «αργοκίνητο» αποχαιρετισμό του χειμώνα.

Δυτικά και Βόρεια Ελλάδα

Στα δυτικά της χώρας, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, η κατάσταση του καιρού θα χαρακτηρίζεται από αραιές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της περιοχής. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 20 βαθμών Κελσίου στα δυτικά, ενώ θα φτάσει τους 20 έως 22 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Νότια Ελλάδα και Νησιά

Στις νότιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, αναμένεται να παρουσιαστούν αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Οι άνεμοι εκεί θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 έως 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρωινή Ορατότητα και Άνεμοι

Στα ηπειρωτικά της χώρας, η πρωινή ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω αραιών ομιχλών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, με μέτρια έως ισχυρή ένταση, ενώ από το βράδυ στα νότια θα αυξηθούν τοπικά, φτάνοντας τους 6 έως 7 μποφόρ.

Κρήτη

Στις Κυκλάδες, οι νεφώσεις αναμένεται να είναι αραιές κατά διαστήματα, με πιο πυκνές εμφανίσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Ενώ, στην Κρήτη, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, ωστόσο, με την πάροδο της ημέρας αναμένεται η ανάπτυξη νεφώσεων, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ορεινά μέρη του νησιού.

Άνεμοι

Οι άνεμοι στις δύο αυτές περιοχές θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ κατά το μεσημέρι αναμένεται να ενταθούν, φτάνοντας τα 4 έως 6 μποφόρ. Κατά το βράδυ, ισχυροί άνεμοι έως και 7 μποφόρ μπορεί να πνέουν στις περιοχές αυτές.

Θερμοκρασία

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, οι μέγιστες αναμένεται να κυμαίνονται από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, προσφέροντας μια ευχάριστη αίσθηση εν αναμονή της επικείμενης άνοιξης.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση