HomeHL-WorldΝέο βίντεο από τη Μονή Αββακούμ -Κουβαλούν κρυφά βαρύ αντικείμενο που μοιάζει με χρηματοκιβώτιο

Νέο βίντεο από τη Μονή Αββακούμ -Κουβαλούν κρυφά βαρύ αντικείμενο που μοιάζει με χρηματοκιβώτιο

Στην Κύπρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο βίντεο από τη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο, όπου καταγράφονται οι ύποπτες κινήσεις ενός μοναχού και μίας γυναίκας, λίγες ημέρες πριν έρθουν στο «φως» οι καταγγελίες για σκάνδαλα οικονομικής φύσεως στη Μονή.

Οι σχετικές εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Sigmalive προέρχονται από κάμερες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της Μονής, και καταγράφουν τις κινήσεις ενός μοναχού και μίας γυναίκας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου.

Το βίντεο όπου μοναχός και άγνωστη γυναίκα κουβαλούν βαρύ αντικείμενο που μοιάζει με χρηματοκιβώτιο

Στο βίντεο, ο μοναχός και η γυναίκα καταγράφονται να μεταφέρουν εντός του χώρου της Μονής ένα βαρύ αντικείμενο, το οποίο μοιάζει με χρηματοκιβώτιο.

Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, πέφτει στο έδαφος το λευκό πανί με το οποίο ήταν σκεπασμένο το αντικείμενο, και τα δύο πρόσωπα σταματούν για να το κρατήσουν καλύτερα. Διασχίζουν το πλακόστρωτο δίπλα από το εκκλησάκι της Μονής και χάνονται στο βάθος.

Στη συνέχεια, και από διαφορετική λήψη, τα δύο αυτά πρόσωπα, κρατώντας πάντα το βαρύ αντικείμενο, προχωρούν, ενώ καταγράφονται να χάνουν κάποια στιγμή την ισορροπία τους και να ξαναβρίσκουν τον βηματισμό τους καταβάλλοντας προσπάθεια.

Στις 12 και 16, ένα λεπτό αργότερα δηλαδή, και πάλι από διαφορετική λήψη του κλειστού κυκλώματος, φαίνεται να προσεγγίζει το σημείο ένα όχημα, όπως μαρτυρούν οι προβολείς του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνεται το πίσω μέρος ενός μαύρου οχήματος, τύπου βαν, το οποίο κινείται στο στενό δρομάκι με την όπισθεν.

Έπειτα, καταγράφεται η φιγούρα ενός μοναχού να κατευθύνεται προς το σημείο όπου μόλις κάποια δευτερόλεπτα προηγουμένως διακρινόταν το όχημα. Ο μοναχός περνά με γρήγορο βηματισμό από το σημείο και χάνεται, ενώ το βαν, το οποίο συμπεραίνεται ότι είχε κάνει αναστροφή, επανεμφανίζεται στις 00:17 να διασχίζει το στενό δρομάκι της Μονής και να φτάνει πολύ κοντά στο εκκλησάκι.

Το σχετικό βίντεο φέρεται να έχει άμεση σχέση με τους διαλόγους και τις καταγγελλόμενες ραδιουργίες των δύο μοναχών και τρίτου προσώπου, που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, στις 22 Φεβρουαρίου, και όταν πια τα πιο πάνω πρόσωπα είχαν αντιληφθεί ότι οι ενέργειες τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη, ήθελαν πάση θυσία, να διαφυλάξουν την ασφάλεια του χρηματοκιβωτίου.

Στις μεταξύ τους στιχομυθίες μία ημέρα πριν την καταγραφή των σχετικών εικόνων, φέρονται, μεταξύ άλλων, να ήθελαν να σκάψουν στο έδαφος, να σπάσουν τοίχους και στη συνέχεια να καλύψουν το χρηματοκιβώτιο με ερμάρια. Στις ιδέες των Πορφύριου και Νεκτάριου ήταν και το δωμάτιο της μητέρας του τελευταίου, η οποία διέμενε στο χώρο της Μονής, σε κατάλυμα που βρισκόταν σε ύψωμα και στο οποίο φέρεται να βρέθηκε τελικά το χρηματοκιβώτιο με τις 800.000 ευρώ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση