HomeHL-GreeceΗ Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων

Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων

Ερντογάν: Η Κύπρος θα μπορούσε να είναι όλη δική μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων», υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές.

«Πολλώ δε μάλλον όταν οι δηλώσεις γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ερντογάν: Η Κύπρος θα μπορούσε να είναι όλη δική μας

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε ομιλία-πρόκληση κάνοντας λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο το 1974.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέστη σε γέυμα με αξιωματικούς του τουρκικού στρατού και κατά την ομιλία του χαιρέτησε τα μέλη του «ηρωικού τουρκικού στρατού που υπηρετούν σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας σε αυτόν τον ευλογημένο μήνα (σ.σ. διάστημα του Ραμαζανίου)…Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι για άλλη μια φορά επιτυχία σε κάθε έναν από τους στρατιώτες μας που υπηρετούν με κόστος της ζωής τους για την επιβίωση του κράτους μας και την ασφάλεια του έθνους μας», δήλωσε, σύμφωνα με το CNNturk.

Ανέφερε δε μάλιστα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει τότε την Κύπρο ολόκληρη δική της. «Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση