HomePost ItΣυνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου: Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου: Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία

Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση, με την ενεργοποίηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων και το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για το ιδιωτικό έργο των ιατρών του ΕΣΥ, ξεπερνά τον εαυτό της και προχωρά πολλαπλά βήματα περαιτέρω στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Οι τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργική επέμβαση δεν προέκυψαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστέλεχωσης του Συστήματος Υγείας. Η ενεργοποίηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στις ήδη μη λειτουργικές αίθουσες χειρουργείων, λόγω ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν πρόκειται να δώσει λύση, αντίθετα προωθεί την ολοένα και βαθύτερη εμπορευματική λειτουργία των νοσοκομείων.

Οι ασθενείς δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση το πρωί λόγω έλλειψης προσωπικού, όμως ξαφνικά όποιος έχει χρήματα θα μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το απόγευμα στις ίδιες αίθουσες από το ίδιο προσωπικό!

Η πραγματική λύση είναι, μαζικές μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και πραγματικές αυξήσεις των μισθών των υγειονομικών.

Ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια, δωρεάν Υγεία! Δεν θα το επιτρέψουμε! Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όλοι μαζί για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που να παρέχει καθολικά υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Καλούμε όλους του οικοδόμους, όλους τους  εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν το Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και η 3μελής  Επιτροπή Γιατρών ΠΑΓΝΗ ενάντια στην έναρξη των απογευματινών χειρουργείων την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 12:30 στην πύλη του ΠΑΓΝΗ.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση