HomeHL-WorldΥποκλοπές: «Η χοντρή διεφθαρμένη ελληνική κυβέρνησή μου» – Τα ξένα Μέσα επιμένουν στο σκάνδαλο

Υποκλοπές: «Η χοντρή διεφθαρμένη ελληνική κυβέρνησή μου» – Τα ξένα Μέσα επιμένουν στο σκάνδαλο

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Όρμπαν παραλληλίζει σε αναλυτικό ρεπορτάζ του για το σκάνδαλο των υποκλοπών το ολλανδικό δημόσιο ραδιόφωνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«My big fat corrupt Greek government» («η μεγάλη χοντρή διεφθαρμένη ελληνική κυβέρνηση μου») είναι ο τίτλος που επέλεξε, παραφράζοντας τη γνωστή κωμωδία, το ολλανδικό δημόσιο ραδιόφωνο VPRO για το ρεπορτάζ του για το ελληνικό σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με αφορμή τις αυστηρές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον Ταλ Ντιλιάν, τη Σάρα Χάμου και την ελληνική Intellexa για το λογισμικό Predator, το VPRO καταγράφει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων Ελλήνων αξιωματούχων από την αρχή του, από τις πρώτες αποφάσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την μετακίνηση της ευθύνης της ΕΥΠ στο γραφείο του, παραλληλίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Βίκτορ Ορμπάν. «Μας το έμαθε ο Ορμπαν: Αμφιλεγόμενος άντρας, αμφιλεγόμενα σχεδιασμοί και, αν η Ευρώπη δεν δείξει προσοχή, αμφιλεγόμενες πράξεις».

Το δημοσίευμα στρέφει την προσοχή του επίσης στους Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, των εταιρειών Intellexa και Krikel, χαρακτηρίζοντας τους υπόπτους φοροδιαφυγής, καταγράφοντας τους δεσμούς των δυο ανδρών μεταξύ τους, με τον Ταλ Ντιλιάν αλλα και με τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρήγορη Δημητριάδη. Αναφέρεται δε στα σενάρια που υπάρχουν για το αν και πως αποκτήθηκε το λογισμικό Predator από την ελληνική κυβέρνηση ή αν το χρησιμοποιούσε για λογαριασμό της η Intellexa.

Αναφέρεται δε εκτενώς στην παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη αλλά και στις «στρατηγικές αγωγές» (SLAPP, όπως τις χαρακτηρίζει) που έχουν κατατεθεί εναντίον του Κουκάκη και τους δημοσιογράφους που έχουν εργαστεί για την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης.

 

in.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση