HomeΕΛΛΑΔΑΝέοι πολιτικοί διαξιφισμοί για τα Τέμπη – Ελεύθερα τα κατηγορούμενα στελέχη της ΤΡΕΝΟΣΕ

Νέοι πολιτικοί διαξιφισμοί για τα Τέμπη – Ελεύθερα τα κατηγορούμενα στελέχη της ΤΡΕΝΟΣΕ

Στα ύψη παραμένουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέοι πολιτικοί διαξιφισμοί για τα Τέμπη – Ελεύθερα τα κατηγορούμενα στελέχη της ΤΡΕΝΟΣΕ. Ελεύθεροι, αλλά με εγγύηση-μαμούθ, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, αφέθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι -στελέχη της ΤΡΕΝΟΣΕ– μετά την απολογία τους για την καθυστέρηση της σύμβασης «717». Η πολιτική αντιπαράθεση καλά κρατεί.

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «χυδαία εργαλειοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθεια συγκάλυψης πραγματικών ευθυνών και ενόχων. Ο τότε υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να αποτελεί κεντρικό πρόσωπο των διαξιφισμών.

Στα ύψη παραμένουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για το δυστύχημα των Τεμπών. Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα για «χυδαία εργαλειοποίηση της υπόθεσης», ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη: «Μιλάνε για συγκάλυψη. Υπάρχει κάποιος που εξαιρείται; Όχι. Υπάρχει κατηγορητήριο που έχει γραφτεί; Ποια είναι η πραγματικότητα; Κανείς δεν είναι αθώος απριόρι επειδή είναι υπουργός. Αλλά κανείς δεν είναι ένοχος ή ύποπτος ή επειδή το λέει η κοινή γνώμη ή η αντιπολίτευση. Τους καθορίζει η Δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να μπει εμπόδιο στην έρευνα. Γίνεται μία χυδαία εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση του πόνου των ανθρώπων. Που είναι η συγκάλυψη»;

Σε διαδοχικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς του Στέφανου Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονται στα Τέμπη, γίνεται λόγος για έγκλημα χωρίς τιμωρία και θέτονται τα ερωτήματα: ποιο τζάκι καλύπτει το τζάκι Καραμανλή και ποιος πρωθυπουργός απουσιάζει από τη Βουλή.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να συνεχίσει το “έγκλημα” της συγκάλυψης, χωρίς συνέπειες. Ο κ. Καραμανλής πρέπει να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι θα παραγραφούν οι ευθύνες που βαραίνουν το Μέγαρο Μαξίμου για την άθλια επιχείρηση συγκάλυψης».

Ο πρώην υπουργός μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χθες ζήτησε τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής για το πρόσωπό του, δήλωσε μιλώντας στον Real FM, πως η μη εκτέλεση της σύμβασης 717 δεν έχει σχέση με την τραγωδία των Τεμπών: «Η ολοκλήρωση ενός έργου οποιουδήποτε έργου δεν μπορεί να συνδέεται με οποιοδήποτε δυστύχημα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί».

«Το εάν υπάρχουν εν δυνάμει ποινικές ευθύνες για τον οποιονδήποτε υπουργό, για τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο και σε αυτήν και σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση. Αυτό το αξιολογεί η Δικαιοσύνη. Ο κύριος Σπίρτζης κάνει κάτι εκ του ασφαλούς», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Αν παραιτηθεί ο Καραμανλής από την βουλευτική του ασυλία δεν οδηγεί πουθενά. Μιλάτε με έναν άνθρωπο ο οποίος όταν διαφώνησε με το κόμμα του παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα, παραιτήθηκε από βουλευτής και δεν ξανάβαλε».

Ο Θανάσης Γλαβίνας διευθυντής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης δεν εκθέτουν μόνο τον κύριο Καραμανλή, αλλά πρωτίστως και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας λίγους μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Δυστυχώς όμως και κάποιοι, όπως ο κύριος Σπίρτζης, δεν διστάζουν να υπηρετήσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αποσυνδέοντας τη σύμβαση 707 από τα αίτια της τραγωδίας».

Έντονη κριτική και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα, τόνισε πως: «Όσο είμαστε εμείς εδώ, όσο βρίσκεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, δεν πρόκειται να κουκουλωθεί τίποτα.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το πραγματικά προδιαγεγραμμένο έγκλημα να συγκαλυφθεί».

«Εάν ο κύριος Μητσοτάκης νομίζει ότι θα γλιτώσει από τις προσωπικές του ευθύνες και τις κολοσσιαίες ευθύνες των στενών του συνεργατών εφευρίσκοντας νέες “Ιφιγένειες”, πλανάται». δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγγενείς θυμάτων θα καταθέσουν συμπληρωματική μήνυση κατά δικαστικών λειτουργών, αστυνομίας και Πυροσβεστικής για τις πρώτες ώρες των επιχειρήσεων μετά το δυστύχημα και για το μπάζωμα στο χώρο.

Στις Βρυξέλλες ανώτατη κυβερνητική πηγή αναφέρθηκε στο θέμα των Τεμπών και τα περί προσπάθεια συγκάλυψης .

Ανώτατη κυβερνητική τόνισε ότι η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και είναι λάθος να πολιτικοποιείται ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αυτό που επισημαίνεται είναι πώς δεν θα πρέπει να συσχετίζεται η καθυστέρηση στην υλοποίηση της σύμβασης με την απόδοση ποινικών ευθυνών εξηγώντας ότι δεν διανοήθηκε ποτέ κανείς να πει ότι κάτι αντίστοιχο για το 112 και το Μάτι.  Παράλληλα, για τις κατηγορίες περί μπαζώματος ανώτατη κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για το μεγαλύτερο fake news προσθέτοντας ότι είναι σωστό το γεγονός ότι η δικαιοσύνη όρισε και δεύτερο πραγματογνώμονα και εκτιμώντας ότι έτσι θα επιβεβαιωθεί η αλήθεια που γνωρίζει η κυβέρνηση.

Για το αν τίθεται θέμα με τον Κώστα Καραμανλή για την κυβέρνηση απάντησαν: ό,τι έχει γίνει έχει γίνει τονίζοντας ότι παρά τις κατηγορίες κανένα κόμμα δεν κατέθεσε αίτημα για προανακριτική επιτροπή με βάση συγκεκριμένο άρθρο του ποινικού κώδικα με το οποίο να αποδίδεται ποινική ευθύνη. «Εφόσον επιλέξουν να το κάνουν, εδώ είμαστε απαντούσαν».

ertnews.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση