HomeHL-PsilaΙταλίδα 103 ετών οδηγούσε χωρίς δίπλωμα «για να δει τους φίλους της»

Ιταλίδα 103 ετών οδηγούσε χωρίς δίπλωμα «για να δει τους φίλους της»

Δεν είναι καθόλου έτοιμη να μείνει στο σπίτι της, «Θα αγοράσω βέσπα ή σκούτερ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια ασυνήθιστη σύλληψη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Ιταλία, όταν συνέλαβαν μια ηλικιωμένη 103 ετών που οδηγούσε τη νύχτα, με ληγμένο δίπλωμα και χωρίς ασφάλιση, καθώς αποφάσισε ότι ήθελε «να επισκεφθεί φίλους» της κοντά στη Φεράρα.

Στις 1 π.μ τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, οι καραμπινιέροι έλαβαν μια κλήση για επικίνδυνη οδήγηση στο κέντρο του Μποντένο, μιας κοινότητας 13.000 κατοίκων στην Εμίλια Ρομάνα. Το περιπολικό που έφτασε στο σημείο εντόπισε γρήγορα το εν λόγω αυτοκίνητο.

Η έκπληξη των καραμπινιέρων όμως ήταν μεγάλη όταν ανακάλυψαν την ημερομηνία γέννησης της οδηγού: 1920, ήταν δηλαδή πάνω από 103 ετών, όμως η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ακόμη ικανή να καθίσει στο τιμόνι και να οδηγήσει μέχρι το Μποντένο για να δει τους φίλους της.

Λόγω της προχωρημένης ώρας, η γυναίκα, που οδηγούσε μολονότι το δίπλωμά της έληξε πριν από δύο χρόνια, «ήταν αποπροσανατολισμένη και διέτρεχε συνεχώς τους ίδιους δρόμους».

Στην Ιταλία, ο νόμος ορίζει ότι μετά τα 80, οι οδηγοί πρέπει να επισκέπτονται γιατρό κάθε δύο χρόνια προκειμένου να ανανεώνουν το δίπλωμά τους. Οι καραμπινιέροι έκαναν μόνο μια προφορική επίπληξη στην ηλικιωμένη 103χρονη γυναίκα και τη συνόδευσαν στο σπίτι της.

Η ίδια πάντως δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου έτοιμη να μείνει στο σπίτι της, παρά την περιπέτειά της: «Θα αγοράσω βέσπα ή σκούτερ», είπε η Τζουζεπίνα Μολινάρι ή «Τζόσε» χαϊδευτικά, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα La Nuova Ferrara. Για την ώρα η ηλικιωμένη Ιταλίδα κυκλοφορεί με ποδήλατο.

Η ιστορία της δυναμικής ηλικιωμένης προκάλεσε και τον θαυμασμό του δημάρχου της Φεράρα, του Άλαν Φάμπρι, ο οποίος κατάγεται από το Μποντένο: «Εγώ θα της έδινα παράσημο αντί για πρόστιμο (…) Το να έχει κανείς τέτοια εσωτερική δύναμη δεν είναι συνηθισμένο και μου δίνει ελπίδες για τα δικά μου γεράματα», έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook.

lifo.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση